Κεραμέως: Μέτρα για την καταπολέμηση του «σχολικού εκφοβισμού»!το ότι ειναι εστίες αναρχικών  ούτε λόγος!

Το ότι όλες σχεδόν που παριστάνουν τους υπουργούς με αριστερές τάσεις ειναι κακάσχημες το έχει προσέξει κανένας? γιατί άραγε? επίσης όλα τα σχολειά ειναι εστίες μόλυνσης με μαρξισμό,και χειρότερα και από την Ουκάντα από θέμα αισθητικής αφού ειναι γεμάτα με μαρξιστικά συνθήματα,εκτός ότι μέσω αυτών εντοπίζουν όσους έχουν πνεύματα του Γιαχβέ δηλαδή ράτσες του κακού(αλλά αυτά ειναι για μύστες), και λοιπές χρήσιμες δογματικές ράτσες αμφίβολου προέλευσης και γένους, για να γίνει στρατολόγηση τους, αλλα οι μάζες νομίζουν ότι όλα αυτά τα χρήσιμα δογματικά αγρίμια μειωμένης νοημοσύνης που έχουν μαζέψει ειναι δήθεν "ιδεολογία", ένας από δαύτους αραβο-μογγολικής ράτσας(με καθαρό ελληνικό DNA) έγραφε σε μια έγκυρη πηγή τους: αυτό δεν μας το έμαθαν στο σχολείο άρα ειναι θεωρίες συνωμοσίας ουγκ! σε τέτοιες ράτσες αν τους έλεγες το 1800 ότι θα μιλάς από χιλιόμετρα μακριά στον άλλον σαν ειναι διπλά σου,με "μαγικό κουτί" που στέλνει "αόρατα" την φωνή σου μα τι θεωρίες συνωμοσίας ειναι αυτές???, δεν θα έλεγαν άπλα θεωρίες συνωμοσίας θα σε έσφαζαν επι τόπου! γιαυτό δεν υπάρχει πουθενά στην ιστορία εφευρέτης-επιστήμονας της ρατσας τους.

Μέτρα για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και βίας προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία επισκέφθηκε το σχολείο στον Βύρωνα όπου υπήρξε το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου από ομάδα μαθητών.

Η κ. Κεραμέως αφού ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Διευθύντρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των δύο σχολείων και τους καθηγητές, παρουσία του δημάρχου Βύρωνα και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τις συνθήκες του συμβάντος καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω σχολικές μονάδες χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοφανούς βιαιότητας» και τόνισε ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και ότι έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που συμμετείχαν.

Κατάρτιση σχεδίου«Για αυτά τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο, υπάρχουν πρόσκαιρες αλλά και μακροχρόνιες ενέργειες προς ανάληψη», ανέφερε η υπουργός και συνέχισε: «Άμεσα, κατόπιν εντολής μου, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα, σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειακό Δ/ντή, θα βρεθεί στο σχολείο, ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, με στόχο να προσφέρουν υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν συνόλω, σε συνέχεια του συγκεκριμένου περιστατικού».

Επιπλέον, η υπουργός ενημέρωσε ότι, σε συνεργασία με την αρμόδια υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, επεξεργάζονται πρωτοβουλίες, που εντάσσονται σε ένα πλέγμα ενεργειών που προωθεί το υπουργείο σχετικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Για παράδειγμα, η θεσμοθέτηση του «Δασκάλου / Καθηγητή εμπιστοσύνης», με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης και η εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

Στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» και ότι «το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

«Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων», κατέληξε.

Selfie των δραστών μέσα στο αστυνομικό τμήμα
Υπενθυμίζεται ότι μετά το βίαιο επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας οι δράστες βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα στο Βύρωνα και κατά την παραμονή τους εκεί έβγαλαν selfie και ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Με ιδιαίτερα προκλητικά σχόλια οι νεαροί ανέβασαν τη φωτογραφία και προειδοποιούσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση τους παρόλες τις ποινικές διώξεις που αναμένεται να ασκηθούν σε βάρος τους.

Σοβαρές καταγγελίες
Σε σοβαρές καταγγελίες για το περιστατικό προχώρησε ο δικηγόρος, που εκπροσωπεί την οικογένεια του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης, είπε πως ο νεαρός δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα και κόντεψε να χάσει το αριστερό του μάτι.
Συμπλήρωσε ότι το περιστατικό έγινε στο προαύλιο γυμνασίου, αφού πρώτα ο 17χρονος είχε ζητήσει το λόγο από κάποια άτομα που πείραζαν την αδελφή του.

Σύμφωνα με τον κύριο Καλαϊτζίδη, αυτό που συγκλονίζει είναι το γεγονός, πως όταν μια ομάδα νεαρών ατόμων έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν τον 17χρονο, το περιστατικό παρακολουθούσαν και καθηγητές, όπως είπε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications