Έβρος: Εκατοντάδες αλλοδαποί έρχονται με τρένα στην Ανδριανούπολη & κάνουν έφοδο στα σύνορα φωνάζοντας «Ελλάδα» (βίντεο)

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αδριανούπολης ερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη.

Μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο πως στιγμή που βγαίνουν ενθουσιασμένοι από το τρένο φωνάζουν «Ελλάδα» και κατευθύνονται προς τα σύνορα ενώ η κάμερα τους ακολουθεί όπως αναφέρει το e-evros.gr

Περίπου 300 παράνομοι μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει όσους φεύγουν από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη σύμφωνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι πέρασαν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής την ίδια στιγμή που από την άλλη πλευρά καταφθάνουν ορδές αλλοδαπών.

Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Εβρου, από όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» των προσφύγων/μεταναστών.

Kατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.Κάποιες προσπάθειες τη νύχτα ομάδων μεταναστών/προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης που έκαναν και χρήση χημικών.

Μεμονωμένα άτομα πάντως εθεάθησαν το πρωί να κινούνται πεζή σε χωράφια της ελληνικής πλευράς. Με το φως της ημέρας έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες, και ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος, να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Έβρου για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου.

Ο εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της Frontex και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων, ενώ στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πρόσφυγες και μετανάστες παρέμεναν στην τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής, εκτεθειμένοι στην ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στον Έβρο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications