Ερντογάν για το πραξικόπημα του 2016: «Μου ζήτησαν να φύγω στην Ελλάδα αλλά το αρνήθηκα - Εδώ θα πεθάνω»

Σε αποκαλύψεις για την νύχτα της απόπειρας του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016 προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σύμφωνα με τον οποίο του ζητήθηκε διαφύγει στην Ελλάδα για να σωθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως αρνήθηκε - σε αντίθεση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης - να παρατήσει την χώρα του. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι όσο ο ίδιος αγωνιζόταν κατά τον πραξικοπηματιών, εκείνος έπινε καφέ στο σπίτι του.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα ‘Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω’», είπε σε τόνο ηρωικό για να καταχειροκροτηθεί από βουλευτές και κοινό μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->