Eπεισόδια και επίθεση της ΕΛΑΣ με χημικά στην Πτολεμαΐδα σε ομιλία των Κ. Χατζηδάκη και Α. Γεωργιάδη (βίντεο)

Ένταση υπήρξε στο ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας, σε ημερίδα που είχε ως κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, όταν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και στα λιγνιτωρυχεία που θέλει να κλείσει η κυβέρνηση «για να συνεισφέρει στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής», παραβίασαν την αυλόπορτα του ξενοδοχείου που γινόταν η ομιλία.

Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ έξω από το χώρο παρέμεινε ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίοι τους επιτέθηκαν.

Τα επεισόδια κατήγγειλαν όταν εισήλθαν στην αίθουσα οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα από την Κοζάνη και Πέτη Πέρκα από την Φλώρινα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το συνέδριο αποχώρησαν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θόδωρος Καρυπίδης, η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ο πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών δήμων της χώρας, δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές εργαζόμενοι στην «Πτολεμαΐδα 5» υποδέχθηκαν τον Κωστή Χατζηδάκη με μαύρες σημαίες. Μάλιστα, υπήρξε ένταση στον διάλογο του υπουργού με εργαζομένους, όταν επισκέφθηκε την υπό κατασκευή μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5».

Βίντεο από τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα

Α.Γεωργιάδης για δημάρχους που αποχώρησαν: «Ντροπή τους»

«Να συγχαρώ τους δημάρχους που έμειναν μέσα (σ.σ. οι δήμαρχοι Ελευθερίου και Ζευκλής). Μιλάω ως απόγονος αυτής της περιοχής. Είμαστε σε μια μεγάλη αλλαγή της ζωής τους. Είναι λογικό να αισθάνονται και αγωνία και φόβο γι” αυτό που έρχεται. Η βασική κατηγορία είναι γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης να κάνει γρηγορότερα την απολιγνιτιποίηση», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Προσθέτοντας ότι «Πρέπει να επαινείται το Μητσοτάκη για την απόφαση αυτή, αν δεν την λαμβάναμε θα χάναμε τη ΔΕΗ και στη συνέχεια θα χάναμε την περιοχή». Αναφερόμενος σε εκείνους που αποχώρησαν ο υπουργός τόνισε: «Ντροπή των δημάρχων που αποχώρησαν, φανταστείτε να τους πω εγώ αύριο να μην έρθουν στο Υπουργείο, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Δεν κάνουν για εκπρόσωποι της περιοχής αυτοί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications