Donald Trump: Οι ΗΠΑ θα είναι το πρώτο έθνος που θα πατήσει στον Άρη

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που διήρκεσε περίπου 80 λεπτά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προώθησε τη νεοσύστατη διαστημική δύναμη - το πρώτο στρατιωτικό κλάδο που δημιουργήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία (USAF) το 1947 - ως ένα από τα κυριότερα επιτεύγματα της κυβέρνησής του.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο επανδρωμένο πρόγραμμα της NASA Artemis, το οποίο στοχεύει να πάει άνδρες και γυναίκες στην επιφάνεια της Σελήνης μέχρι το 2024 ως εκπαιδευτικό έδαφος για τους αποίκους του Άρη για την επόμενη δεκαετία.

Και ενώ η NASA είχε αρχικά δηλώσει μια προσγείωση σε φεγγάρι το 2028 - που θα ήταν η πρώτη μετά από την αποστολή Apollo 17 το 1972 - ο αντιπρόεδρος Mike Pence ανακοίνωσε ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

(Και τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας εισήγαγε έναν νόμο κατανομής που θα την αναπροσαρμόσει για το 2028. Εντούτοις, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος πριν τεθεί σε ισχύ.)

«Με την επιβεβαίωση της κληρονομιάς μας ως ελεύθερου έθνους, πρέπει να περάσουμε την επόμενη φάση:

Το πεπρωμένο των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στα αστέρια», δήλωσε ο Τράμπ στην ομιλία του.

"Ζητώ από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει πλήρως το πρόγραμμα Artemis για να διασφαλίσει ότι ο επόμενος άνθρωπος στο φεγγάρι θα είναι Αμερικανοί αστροναύτες, χρησιμοποιώντας αυτό ως ένα "μαξιλάρι" για να είμαστε το πρώτο έθνος που θα φυτέψει τη σημαία του στον Άρη".

Ο Λευκός Οίκος πρόκειται να αποκαλύψει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2021 τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications