Έφτασαν και στην Αττική τα χιόνια - Διακοπή κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ - Βίντεο

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιόνια θα πέσουν και στην Αττική, κυρίως στα ορεινά του νομού, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Διακόπηκε το πρωί της Πέμπτης η κυκλοφορία των οχημάτων - από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο της Πάρνηθα - εξαιτίας της χιονόπτωσης που επικρατεί και στην Αττική, στα ορεινά του νομού.

Χιόνια προβλέπονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Αττικής, ενώ σε εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στα Βίλια Αττικής, όσο και στην Πεντέλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Κάποιες νιφάδες ίσως πέσουν ακόμη και στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας που ξεκίνησε χθες από τα βόρεια, επεκτείνεται σήμερα στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα σ’ όλη τη χώρα.

Από χθες, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τα οποία εντείνονται και εξαιτίας του ισχυρού παγετού, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου, αλλά και σε αρκετά σημεία του ημιορεινού δικτύου.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής
Σε πλήρη κινητοποίηση είναι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να παρέμβει για να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία των πολιτών, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications