Αποχώρησαν από τη Λέσβο τα ΜΑΤ: Νέα ένταση στο λιμάνι

Μικρής κλίμακας ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Λέσβου, κατά την επιβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Από το λιμάνι της Λέσβου αναχώρησε το πλοίο «Νήσος Ρόδος», στο οποίο βρίσκονται δεκάδες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ - μία ημέρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα, κατά την επιβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων, δημιουργήθηκαν και πάλι - μικρής κλίμακας - επεισόδια. Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της Μυτιλήνης συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λεκτικοί διαπληκτισμοί.

Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» απέπλευσε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Νέα γενική απεργία
Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η γενική απεργία στη Λέσβο, με τους κατοίκους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με απόφαση των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου, όλα τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Πρωτοφανή επεισόδια
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες, μετά τα εκτεταμένα και βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα την Τρίτη και κυρίως, την Τετάρτη, στο νησί.

Κάτοικοι και αστυνομία επιδόθηκαν σε μακράς διάρκειας επεισόδια, ενώ δεν έλλειψαν τα «ντου», οι προπηλακισμοί, τα χημικά, τα δακρυγόνα, ο πετροπόλεμος, οι φωτιές, ακόμη και οι καταγγελίες για πυροβολισμούς.

Διαδηλωτές, για παράδειγμα, κατήγγειλαν ότι άνδρες των ΜΑΤ πυροβόλησαν με αληθινές σφαίρες προς την πλευρά των κατοίκων.Στον αντίποδα, αστυνομικές πηγές προχώρησαν σε αντίστοιχες καταγγελίες, κάνοντας λόγο για δύο τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια κυνηγητικού όπλου.
Μάλιστα, η ένταση κορυφώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν κάτοικοι περικύκλωσαν στρατόπεδο, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εκτεταμένα επεισόδια.
Στο μεταξύ, ίδιο σκηνικό «στήθηκε» και στη Χίο, όπου πολίτες εισέβαλαν σε ξενοδοχείο και λίντσαραν άνδρες των ΜΑΤ.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->