Καιρός: Χιόνια και στην Αττική - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήμα της Αθηνών - Λαμίας

Η επέλαση της κακοκαιρίας συνεχίζεται σήμερα νοτιότερα με τα χιόνια να κατεβαίνουν στην Αττική, στους ορεινούς όγκους αλλά χαμηλότερα, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγών αυτοκίνητων με ωφέλιμο φορτίου πάνω από 1,5 τόνων στο τμήμα από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τον ημικόμβο Σχηματαρίου στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας προχώρησε η Τροχαία.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα.

Λόγω χιονόπτωσης απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγών αυτοκίνητων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από την γέφυρα Καλυφτάκη έως τον ημικόμβο Σχηματαρίου (Χ/Θ 67,655)‼

​Η Νέα Οδός με ανακοίνωση της, παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας, ενώ διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

​Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο της Πάρνηθας, λόγω της χιονόπτωσης στην Αττική, στα ορεινά του νομού.

Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Αττική, ενώ σε εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στα Βίλια, όσο και στην Πεντέλη.

Χιόνια προβλέπονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Αττικής, ενώ σε εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στα Βίλια Αττικής, όσο και στην Πεντέλη. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Κάποιες νιφάδες ίσως πέσουν ακόμη και στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας που ξεκίνησε χθες από τα βόρεια, επεκτείνεται σήμερα στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα σ’ όλη τη χώρα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί καταγράφηκε στη Βλάστη Κοζάνης, με τον υδράργυρο να κατρακυλάει στους -6,4 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για παράδειγμα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη τιμή της ήταν ίση με -12.3 βαθμούς Κελσίου.

Από χθες, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τα οποία εντείνονται και εξαιτίας του ισχυρού παγετού, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου, αλλά και σε αρκετά σημεία του ημιορεινού δικτύου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications