Ο φόβος Παγκοσμίου Πολέμου κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα μετά την επίθεση των ΗΠΑ!

Νωρίτερα φέτος, κυριαρχεί μια κλιμάκωση έντασης στη Μέση Ανατολή. Μια επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο διεθνή αερολιμένα της Βαγδάτης στην πρωτεύουσα του Ιράκ αργά την Πέμπτη σκότωσε τον στρατηγό Qassim Suleimani, τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή του Ιράν και τον ηγέτη μιας τοπικής πολιτοφυλακής υπέρ της Τεχεράνης.

Ο βομβαρδισμός τέθηκε σε λειτουργία και εξουσιοδοτήθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος σύντομα μετά την επίθεση δημοσίευσε την σημαία των ΗΠΑ σε ένα κοινωνικό δίκτυο χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Ο Θεωρούμενος ως ήρωας στο Ιράν, ο Σουλεϊμάνι προς τιμή του έγινε δημοσιά προσευχή και ονομάστηκε μάρτυρας. Η ιρανική κυβέρνηση ζήτησε έκτακτη συνάντηση της διάσκεψης κορυφής για την ασφάλεια, προκειμένου να συζητήσει μια απάντηση στην επίθεση.

Η ένταση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον έχει φτάσει σε ανώτερο επίπεδο. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν στο υψηλότερο επίπεδο σε τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Τα κοινωνικά δίκτυα αντικατοπτρίζουν αυτή τη στιγμή της ανησυχίας. Οι χρήστες του Διαδικτύου από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Βραζιλιανών, εκφράζουν φόβο για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Μέσα σε λίγες ώρες από το θάνατο του στρατηγού, τα πιο συζητημένα θέματα στον κόσμο σχετικά ήταν με το Ιράν και τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Βραζιλία, ο όρος Παγκόσμιος Πόλεμος ΙΙΙ έχει χιλιάδες tweets. Οι πληροφορίες προέρχονται από την εφημερίδα Folha de S.Paulo.

Ρωσία:Ο θάνατος του Σουλεϊμάνι έχει σοβαρές συνέπειες
ΜΟΣΧΑ, 3 Ιανουαρίου - Ειδήσεις RIA. Ο θάνατος του ιρανού στρατηγού Kassem Suleimani ως αποτέλεσμα επίθεσης των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης είναι γεμάτος με σοβαρές συνέπειες για την ειρήνη και την σταθερότητα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή.

Κίνα: Μεγάλη αναταραχή στη Μέση Ανατολή το 2020; μέτα τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού από την επίθεση των ΗΠΑ...Ορισμένα μέσα ενημέρωσης κατέστησαν σαφές ότι η δολοφονία του Suleimani έθεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν σε κατάσταση πολέμου. Ο τίτλος που ανέφερε η λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar αναφέρει: «Ο θάνατος του Σουλεϊμάνι, είναι πόλεμος».

Κίνα 2: Ο ιρανός στρατηγός σκοτώθηκε από τις δυνάμεις των Η.Π.Α οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν πάνε σε πόλεμο; (伊朗将领被美军炸死,美国和伊朗会开战吗?)©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications