Σεισμός στην Τουρκία: Σε κηδείες θυμάτων ο Ερντογάν – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

Οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία ξεπερνούν τους 20, με τους τραυματίες να είναι πάνω από 1.000.

Στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μετέβη το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε το πρόγραμμά του και παραβρέθηκε σε κηδείες θυμάτων του σεισμού.

κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αποστολή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, έδωσε το «παρών» στις κηδείες μιας μητέρας και του γιου της, ενώ κράτησε το φέρετρο ενός θύματος.Ο Το βράδυ της Παρασκευής (24/01), ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, λέγοντας πως οι ελληνικές ομάδες διάσωσης είναι έτοιμες να συνδράμουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στα ελληνικά μέσω Twitter τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος του τηλεφώνησε μετά τον σεισμό.

​«Η Ρωσία μοιράζεται τον πόνο και την θλίψη όλων όσοι έχασαν τους αγαπημένους τους ως αποτέλεσμα της καταστροφής κι ελπίζει στην ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για τον φονικό σεισμό.

​22 οι νεκροί - Πάνω από 1.000 οι τραυματίες
Στο μεταξύ, σε τουλάχιστον 22 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Reuters. Κατά τον κ. Σοϊλού, 18 είναι οι νεκροί στην Ελαζίγ και τέσσερις στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων, ενώ έχουν γίνει περίπου 40 διασώσεις.

Στο μεταξύ, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000, με πάνω από 100 να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Μία γυναίκα διασώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού της 17 ώρες μετά από τη σεισμική δόνηση, ενώ μία έγκυος διασώθηκε επίσης από τα ερείπια 12 ώρες μετά από τον φονικό σεισμό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications