Ρωσία: Η Μόσχα διαψεύδει τα περί «θερμού επεισοδίου» στην Αραβική Θάλασσα

Αντικρουόμενες απόψεις για το περιστατικό μεταξύ ρωσικού και αμερικανικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα, εκφράζονται από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον.

Τους ισχυρισμούς του αμερικανικού ναυτικού για το «επεισόδιο» στην Αραβική Θάλασσα, έσπευσε να διαψεύσει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Στον απόηχο των αμερικανικών καταγγελιών περί «επιθετικής προσέγγισης» από ρωσικό πολεμικό πλοίο, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παρενέβη στην πορεία του ρωσικού πλοίου.

Έκανε δε, λόγο για «μη επαγγελματικό χειρισμό», ενώ σημείωσε ότι ως απόρροια των παραπάνω, το ρωσικό πλοίο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε «ελιγμό» για να αποφύγει τη σύγκρουση.

«Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παραβίασε τους διεθνείς κανόνες στις 9 Ιανουαρίου του 2020, κάνοντας ελιγμό προς την πορεία του ρωσικού πλοίου» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ανακοίνωση του 5ου Στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού είναι ψευδής. Το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου έδρασε επαγγελματικά, αποφεύγοντας τη σύγκρουση» έσπευσε να προσθέσει.

Λίγο νωρίτερα, η διοίκηση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο «προσέγγισε επιθετικά» το αντιτορπιλικό «Farragut», στη βόρεια Αραβική Θάλασσα.

​Το περιστατικό, σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας, την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο, το οποίο και ανήρτησε στο Twitter.

​«Το “Farragut” εξέδωσε διεθνές σήμα κινδύνου και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει πορεία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»

Σύμφωνα με το αμερικανικό ναυτικό, παρά την αρχική άρνηση, το ρωσικό πλοίο εντέλει απομακρύνθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Farragut» αποτελεί τμήμα της ευρύτερης δύναμης του αεροπλανοφόρου «USS Harry S. Truman».

>

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications