Πρόστιμο σε πλανόδιο: 1.500 ευρώ επειδή πουλούσε… πορτοκάλια

Πρόστιμο σε πλανόδιο: Κατασχέθηκαν και τα 800 κιλά πορτοκάλια που είχε στην κατοχή του.

Τσουχτερά πρόστιμα, συλλήψεις και κατασχέσεις προϊόντων περιλάμβανε μεγάλη επιχείρηση από μικτά κλιμάκια για την πάταξη του παρεμπορίου στο Ηράκλειο, μετά από σχετική εντολή από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η “ΚΡHTH TV” και η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» κατέγραψαν καρέ-καρέ τους εντατικούς ελέγχους, αλλά και την αγωνία των εμπόρων και επαγγελματιών που ζητούν σαρωτικούς ελέγχους σε όλους τους τομείς της αγοράς, προκειμένου να δοθεί ένα δυνατό “χτύπημα” στη μεγάλη οικονομική “πληγή” που λέγεται “παρεμπόριο” και “παραοικονομία”.

Χθες το πρωί, μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, με την πρώτη… καμπάνα, ύψους 1.200 ευρώ, να πέφτει σε πλανόδιο πωλητή πορτοκαλιών, ο οποίος δε διέθετε ούτε άδεια, ούτε παραστατικά. Πάνω από 300 κιλά πορτοκάλια κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, με τον πωλητή να συλλαμβάνεται.

Εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου
Αναλυτικότερα, από τους τέσσερις συνολικά ελέγχους για το παρεμπόριο που διενεργήθηκαν πλησίον του ΠΑΓΝΗ, επί της Χριστομιχάλη Ξυλούρη, σε Αλικαρνασσό και στην ευρύτερη περιοχή του Βενιζελείου, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις σε πλανόδιους πωλητές, με τα πρόστιμα να ανέρχονται συνολικά σε 2.600 ευρώ. Σε δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν πορτοκάλια, με το πρόστιμο να αγγίζει τα 1.200 ευρώ, ενώ η τρίτη περίπτωση αφορούσε υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων, με το πρόστιμο να ανέρχεται σε 200 ευρώ. Πρέπει να δώσουμε λύση», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης.

«Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να ελέγξουν τις μεγάλες… μπίζνες.
Πολύ σύντομα θα έρθουν καράβια με αιγυπτιακές πατάτες οι οποίες θα “βαφτιστούν” μεσαρίτικες, όπως καταγγέλλουμε κάθε χρόνο. Σε ειδικά εργαστήρια πλένονται οι πατάτες επειδή έχουν μαύρο χρώμα και στη συνέχεια, όπως είναι βρεγμένες, οι επιτήδειοι ρίχνουν κοκκινόχωμα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Οπωροπωλών Ηρακλείου κ. Μιλτιάδης Χαλκιαδάκης. Πάντως, τα πρόστιμα για το παρεμπόριο φτάνουν μέχρι και τα 3.000 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Δημοτική Αστυνομία κατάσχεσε 803 παράνομα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια καταστράφηκαν.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->