Η Ρωσία Κλείνει Τα Σύνορα Με Την Κίνα Για Να Αποτρέψει Την Εξάπλωση

«Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή της έχει ήδη ξεκινήσει» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ - Αναστέλλεται από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας σε Κινέζους πολίτες - Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της στην περιοχή της Άπω Ανατολής προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού από το γειτονική Κίνα, μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Russia Today.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το κλείσιμο των συνόρων ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τη χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν. «Θα ενημερώσουμε το σύνολο των πολιτών μέσω της τυπικής διαδικασίας για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή, όπως και για άλλα μέτρα που θα ληφθούν από τη [ρωσική] κυβέρνηση», είπε ο Μισούστιν στους νεοδιορισμένους υπουργούς του την Πέμπτη, σύμφωνα με το RT.

«Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή της έχει ήδη ξεκινήσει» δήλωσε επιπλέον ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας σε Κινέζους πολίτες, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 170 ανθρώπους, με βάση τον τελευταίο απολογισμό.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν ξεπεράσει τα 7.700.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Κίνα από την 31η Ιανουαρίου, αφήνοντας σε ισχύ μόνο τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications