Πολεμικό σάλπισμα από σύμβουλο του Ρ.Τ.Ερντογάν για Λιβύη: «Μόνη λύση η στρατιωτική επιλογή»

Η Άγκυρα αποθρασύνθηκε από την απουσία της Ελλάδας από την διάσκεψη του Βερολίνου, πήρε θάρρος από το «αχαμνό» ανακοινωθέν της Άγκελα Μέρκελ και πριν λίγο ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καραγκιούλ και διευθυντής της Γενί Σαφάκ, δήλωσε ότι «Μόνη λύση πλέον είναι η στρατιωτική επιλογή»!

Συγκεκριμένα δήλωσε επί λέξει: «Δεν νομίζω ότι η διάσκεψη του Βερολίνου θα αποτελέσει μία βιώσιμη λύση. Η Τουρκία έδωσε μια ευκαιρία. Η δήλωση της Μέρκελ είναι αδύναμη, εύθραυστη. Όχι με τη Γαλλία, 'οχι με τον Χαφτάρ, όχι με ΗΑΕ. Μόνη λύση για την Λιβύη η στρατιωτική επιλογή»!

Eίναι ο ίδιος που είχε προαναγγείλει την τουρκική εισβολή στην Συρία.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, δύο επιπλέον τουρκικά πολεμικά σκάφη εντοπίστηκαν να κατευθύνονται στην Λιβύη απόψε το πρωί, προκειμένου να προλάβουν την ελληνογαλλική αρμάδα που αποπλέει από την Τουλόν.

Στις δύο τουρκικές φρεγάτες, που περιπολούν στα ανοικτά της Τρίπολης, προστίθενται μία ακόμα φρεγάτα, και μία κορβέτα με προφανή σκοπό και στόχο να ενισχυθεί η αντιαεροπορική προστασία και ανθυποβρυχιακή καθώς και οι τρεις φρεγάτες είναι κλάσης "G", δηλαδή οι αναβαθμισμένες πρώην αμερικανικές φρεγάτες κλάσης O.H.Perry με τον καλύτερο αντιαεροπορικό οπλισμό σε ολόκληρη την Μεσόγειο, πλην των φρεγατών FREMM: 40 βλήματα SM-1 MR με 75 χλμ. ακτίνα δράσης και και 32 βλήματα ESSM με ακτίνα δράσης 50 χλμ.

Μαζί με τις φρεγάτες κλάσης "G", στέλνει κι ένα πλοίο υποστήριξης, ενώ υπάρχουν και δύο τουρκικά υποβρύχια τα οποία έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, Τype 209/1400.

Oι τουρκικές φρεγάτες σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που παρακολουθεί την πορεία τους, είναι οι TCG Göksu (F-497), TCG Gökçeada (F-494), TCG Gediz (F-495) και η κορβέτα TCG Bozcaada (F-500), ένα παλιό γαλλικό πλοίο, αλλά αναβαθμισμένο, ειδικό σε αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου, αλλά και εξοπλισμένη με Exocet ΜΜ-38.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->