Η Κίνα προσπαθεί να κρύψει πληροφορίες σχετικά με ξέσπασμα άγνωστης πνευμονίας!

Οι ειδικοί λένε ότι η απόκρυψη των κρουσμάτων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τον έλεγχο της νόσου στις γειτονικές περιοχές της Κίνας.

Παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας καλούν τις κινεζικές αρχές να εξασφαλίσουν διαφάνεια σχετικά με τη μυστηριώδη εκδήλωση της ιογενούς πνευμονίας.

Από τον Δεκέμβριο, 59 άτομα έχουν ήδη μολυνθεί στην κινεζική πόλη Wuhan (στις αρχές Ιανουαρίου, μόνο 27 ήταν γνωστά). Στις 5 Ιανουαρίου, 7 από τις 59 περιπτώσεις ονομάστηκαν "σοβαρές". Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν στις 9 Ιανουαρίου ότι είχαν εντοπίσει πιθανή αιτία άγνωστης ιικής πνευμονίας - ένα νέο είδος κορωναϊού. Ωστόσο, δεν παρείχαν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Οι αρχές επίσης δεν διευκρίνισαν τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται υπό θεραπεία για μια νέα αναπνευστική νόσο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 5 Ιανουαρίου, 59 άτομα αντιμετωπίζουν για μυστηριώδη νόσο του αναπνευστικού συστήματος, 7 άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ένας ανώτερος υπάλληλος στο Wuhan απροσδόκητα παραιτήθηκε την θέση του, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν έλαβαν πρόσθετες προφυλάξεις για να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου.

Τα νοσοκομεία στο Χονγκ Κονγκ έχουν ήδη αναφέρει πέντε ασθενείς με συμπτώματα πνευμονίας ή αναπνευστικής λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένου πυρετού, σύμφωνα με την Νοσοκομειακή Αρχή του Χονγκ Κονγκ. Και οι πέντε επισκέφθηκαν το Wuhan. Η Σιγκαπούρη ανέφερε επίσης το Σάββατο την πρώτη ύποπτη περίπτωση ενός μυστηριώδους ιού, αναφέρει το The Straits Times. Ο άρρωστος επέστρεψε από το Wuhan.

Οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν ξέσπασμα της αποκαλούμενης ιογενούς πνευμονίας έως ότου οι φήμες στο Διαδίκτυο συνδέσουν τον ιό με σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS), το οποίο το 2003 μολύνει περισσότερους από 8 χιλιάδες και σκότωσε 774 άτομα.

Η αιτία της πνευμονίας είναι ασαφής, δήλωσε η υγειονομική επιτροπή του Wuhan City σε δήλωσή της στις 3 Ιανουαρίου. Σε μια επικαιροποίηση της 5ης Ιανουαρίου, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τώρα απέκλεισε το SARS, το MERS και τη γρίπη των πτηνών ως την αιτία της επιδημίας και εξακολουθεί να εργάζεται για τον εντοπισμό του ιού.

Παρόλο που παρόμοιες περιπτώσεις εμφανίστηκαν στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις μετάδοσης από τον άνθρωπο στον ιό.

Οι υπάλληλοι έως τις 5 Ιανουαρίου δεν ανακοίνωσαν την ημερομηνία της πρώτης περίπτωσης που ανακάλυψαν σε σχέση με την εκδήλωση στο Wuhan. Αυτό συνέβη στις 12 Δεκεμβρίου. Το Κεντρικό Νοσοκομείο του Wuhan, όπου μερικοί ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία, αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ήλθαν σε επαφή με κινεζικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Πρώτος θάνατος
Στις 11 Ιανουαρίου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν την πρώτη θανατηφόρα περίπτωση, ήταν ένας 61χρονος που είχε ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση. Είχε πνευμονία με δύσπνοια, καθώς και προβλήματα στο ήπαρ. Παρεμπιπτόντως είχε επισκεφθεί το ίδιο μέρος από την οποία ειναι η πλειοψηφία εκείνων που είχαν μολυνθεί αρχικά. Ο άνδρας πέθανε την περασμένη Πέμπτη από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications