Πάτρα: Η φτώχεια τσακίζει κόκαλα - 700 αιτήσεις για βεβαίωση αστέγου - Εκατοντάδες οικογένειες χωρίς τρόφιμα

Τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προκαλούν σοκ. 700 άτομα, σύμφωνα με Θ. Τουλγαρίδη, έχουν υποβάλλει αίτηση για βεβαίωση αστεγίας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το πρόβλημα γιγαντώνεται μόνο και μόνο αν συνειδητοποιήσει κάποιος πως σε πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από συμπολίτη ή συμπολίτισσα υπάρχουν από πίσω οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων πολυμελείς.

Μιλάμε για καταγεγραμμένα περιστατικά, τους εν δυνάμει άστεγους.

Στο… δρόμο και στην πανσιόν του Δήμου
Την ίδια ώρα, 100 είναι περίπου, σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό, οι καταγεγραμμένοι άστεγοι στην Πάτρα, αυτοί δηλαδή που μένουν δρόμο, με τους 25 από αυτούς να φιλοξενούνται και στην πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος. Η πλειοψηφία όμως αρνείται να αφήσει το σημείο που σε απάνθρωπες συνθήκες περνά της καθημερινότητά της.

Βοήθεια από την Τράπεζα τροφίμων (φίλερ)
Επιπροσθέτως, 700 οικογένειες της Αχαϊκής πρωτεύουσας σιτίζονται ανά δίμηνο από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου. Σε απόλυτο αριθμό ξεπερνούν τους 1.500 συμπολίτες.

Παράλληλα, μηνιαίως δίδεται βοήθεια και σε μαθητές ανήμπορων οικονομικά οικογενειών, με τρόφιμα για κολατσιό στο σχολείο τους, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τους 1.000.

Να σημειωθεί πως από σήμερα ξεκινά η διανομή τροφίμων στις ανήμπορες οικογένειες από την Τράπεζα Τροφίμων ενόψει εορτών. Με κρέας, κοτόπουλο, ζυμαρικά και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Με πληροφορίες από: patrastimes.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications