Όταν ο κόσμος χάνεται: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα πτυχία των Κολεγίων

Οι 90 στους 100 που έχουν πτυχία το μονο που ξέρουν ειναι να γράφουν και αυτό που σπούδασαν ακριβώς όπως το σπούδασαν, μάλιστα η κατάντια ειναι τέτοια που θεωρούν τέρας "μορφώσεως" τον κάθε ηλίθιο επειδή του έδωσαν πτυχία, προχθές έβαζαν στο facebook ένα "φυτό" ότι κάνει υπερήφανη την Ελλάδα επειδή τον προετοίμασαν (έτσι γράφουν) για υποτροφία στο εξωτερικό (!)τα στουρνάρια με πτυχία κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα? μάλιστα! από εκεί να καταλάβει κάνεις την ηλίθια λογική του όχλου να θεωρεί κάποιους "μεγαλους" επειδή του έδωσαν τίτλους...

Διαβάστε με τι ασχολείται ο όχλος:

Τρίωρη στάση εργασίας 11 με 2 πραγματοποιεί σήμερα η ΟΛΜΕ που καλεί σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.30 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Η ΟΛΜΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ».

«Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Πόλεμος» εκπαιδευτικών – υπ. Παιδείας για τα πτυχία των Κολεγίων
Σημειώνεται πως οι δύο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αντιδρούν στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας ότι η διάταξη που αφορά στα πτυχία των Κολεγίων, ταυτίζει επί της ουσίας επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

«H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.

Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ» αναφέρει η ΟΛΜΕ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη διάταξη. Η Ομοσπονδία μέσης εκπαίδευσης καλεί τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Αντιδρά και η ΔΟΕ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την πλευρά του είχε μία άκαρπη όπως τη χαρακτήρισε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δεν επέφερε καμία θετική μεταβολή στο αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κατάθεση ρυθμίσεων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου «ΕΘ.Α.Α.Ε., Ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας Α.Ε.Ι., Ερευνητικών και Τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις».

«Η κυβέρνηση (με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου και σε συνέχεια ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προηγούμενων ετών και κυρίως του ν.4635/ 30-10-2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»), με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολεγίων».

Σημειώνει δε, πως με τη ρύθμιση αυτή «ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών».

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->