Νέο πρωτοφανές περιστατικό: Πακιστανοί «κατέλαβαν» σπίτι σε χωριό της Θεσσαλονίκης – Προκάλεσαν ζημιές 5.000 ευρώ

Ύστερα από καταγγελία, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση εκκένωσης και συνέλαβε 12 Πακιστανούς μετανάστες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν ανήλικοι, γιατί βρήκαν καταφύγιο σε άδειο σπίτι, στο χωριό Ζαγκλιβέρι της Θεσσαλονίκης.

Το οίκημα, όπως έγινε γνωστό, είναι ακατοίκητο αλλά έχει ιδιοκτήτρια η οποία διαμένει στην πόλη και ειδοποιήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο στο χωριό ότι το σπίτι καταλήφθηκε από μετανάστες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία ζητώντας να απομακρυνθούν οι αλλοδαποί από την ιδιοκτησία της. Κατά την οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 12 μετανάστες που, σύμφωνα με τις αρχές, δεν είχαν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Μάλιστα, αναφέρεται ότι κατά τη διαμονή τους στο χώρο είχαν προκαλέσει και υλικές ζημιές οι οποίες από μια πρώτη εκτίμηση αποτιμώνται σε περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράνομης εισόδου στη χώρα παραπέμποντάς τους να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12 Πακιστανοί είχαν προ ημερών εισέλθει ομαδικά στην ελληνική επικράτεια με τη βοήθεια διακινητών, οι οποίοι τους εγκατέλειψαν στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και εκείνοι αναζήτησαν καταφύγιο στο πιο κοντινό χωριό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications