«Ώρα μηδέν» στην Λιβύη: Ο Χάφταρ συγκεντρώνει εφεδρείες για την τελική έφοδο στην Τρίπολη - Xωρίς την ρωσική υποστήριξη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Λιβύη όπου ο στρατάρχης Χάφταρ φαίνεται πως έχει χάσει την στήριξή του από τους Ρώσους, όχι όμως από την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ και θα επιχειρήσεις τις επομενες ημέρες να καταλάβει την Τρίπολη και να θέσει τέρμα στον πόλεμο της Λιβύης και στην προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει προς όφελός της την χώρα.

Ήδη κινητοποιούνται εφεδρείες του LNA από την Βεγγάζη καθώς ο στρατάρχης Χάφταρ είναι αποφασιμένος να τα παίξει όλα για όλα γνωρίζοντας πως ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα.

Τις επόμενες ημέρες, εάν δεν έχει «καθαρίσει» με το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης θα έχει να αντιμετωπίσει την αποστολή νέων τουρκικών και τουρκόφιλων δυνάμεων καθώς η Άγκυρα θα αποστείλει τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις ενώ ετοιμάζει μια ακόμα μονάδα Τουρκμένων μισθοφόρων από την Συρία.

Ήδη ομάδες Τουρκμένων φτάνουν στην Λιβύη διαμέσου της... Ιταλίας (η οποία Ιταλία της κυβέρνησης Κόντε επιθυμεί την παραμονή στην εξουσία του τουρκικής καταγωγής Σάρατζ).

Εάν ο Χάφταρ «κολλήσει» λίγο έξω από το κέντρο της Τρίπολης ξέρει πως μετά τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για αυτόν.Ξέρει ότι πλέον η Ρωσία θα έχει εχθρική στάση απέναντί του.

Aξιωματούχοι του Κρεμλίνου επισκέφθηκαν τον Χάφταρ στο ξενοδοχείο και του ανέφεραν πως εάν άρουν την στήριξη στον LNA, τότε θα είναι ένα τίποτα στην Λιβύη και πως θα χάσει τον πόλεμο.

Το τέλος της προσωρινής εκεχειρίας στη Λιβύη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AlGhadTV.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Σάλεχ δήλωσε πως η εκεχειρία τερματίζεται και ξεκινούν οι επιχειρήσεις για την κατάληψη της Τρίπολης από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Το... μεσαίο δάχτυλο στον Ταγίπ Ερντογάν και στον Φάγεζ αλ Σάρατζ υψώνει επιδεικτικά εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA-Χάφταρ), λίγες ώρες μετά το ναυάγιο των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μόσχα.

Ο Χαλίφα Χάφταρ αφού αποχώρησε από το τραπέζι του διαλόγου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου, τον οποίο κατηγορεί ως υπεύθυνο για τη μη επίτευξη συμφωνίας στη Μόσχα, μιλώντας για «τουρκική απληστία».

Σήμερα, στον επίσημο λογαριασμό του LNA στο Twitter, αναρτήθηκε μήνυμα το οποίο αναφέρει ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ εισέβαλαν σε μία θέση του GNA (Σάρατζ) και «έπιασαν 5 πολιτοφύλακες και έναν Τούρκο, κοντά στη γέφυρα Alswani».

Το μήνυμα συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες: στην πρώτη κάποιος υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο και στη δεύτερη ένας κρατάει έναν δίσκο με... γλυκά, προφανώς για να γλυκάνει τον Ταγίπ Ερντογάν και τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη, Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications