Οι τούρκοι θέτουν ζήτημα «Δυτικής Θράκης» – Ζητάνε ειδικό καθεστώς!

Η επιθετικότητα της Τουρκίας με επίκεντρο το νότιο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου πέρασε στη Δυτική Θράκη, με δημοσίευμα στην κυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία θεωρείται και το επίσημο όργανο της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, δηλαδή του Ερντογάν.

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, κάποιος Ferruh Ozkan, ο οποίος εμφανίζεται ως πρόεδρος της «Ιδρυτικής Βουλής Δυτικής Θράκης», υπογράφει επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία ζητεί τη δημιουργία ειδικού καθεστώτος στη Δυτική Θράκη, έως την 21η Αυγούστου 2020.

Αυτός ο εντελώς άγνωστος Ferruh Ozkan ισχυρίζεται πως έχουν παραβιαστεί όλες οι συνθήκες που καθορίζουν το καθεστώς των μειονοτήτων και που αφορούν στη Δυτική Θράκη και προσθέτει: Η Ελλάδα που συνομιλεί με τον Χαφτάρ καλά θα κάνει να μιλήσει και με την Ιδρυτική Βουλή της Δυτικής Θράκης για τη δημιουργία ειδικού καθεστώτος.

Σε κανένα σημείο της επιστολής του βεβαίως δεν εξηγεί τι σημαίνει για αυτόν ειδικό καθεστώς ή τι θα προέβλεπε ένα ειδικό καθεστώς, ή εν πάση περιπτώσει βάσει ποιων συγκεκριμένων συνθηκών, εδαφίων και άρθρων συμφωνιών προκύπτει πως στη Δυτική Θράκη μπορεί να επιβληθεί κάποιο «ειδικό καθεστώς».

Επίσης, το προβοκατόρικο κείμενο του αγνώστου αυτού Ferruh Ozkan δεν κάνει καμία αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης, ούτε βεβαίως και αναφέρεται συγκεκριμένα στα επίμαχα άρθρα είτε της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είτε στα κείμενα που καθορίζουν το λεγόμενο «Κεκτημένο της Κοπεγχάγης» που είναι και ο χάρτης συμπεριφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τα μείζονα ζητήματα των μειονοτήτων.

Με το δημοσίευμα αυτό η κυβερνητική «Yeni Safak» ξεπερνά και τον ίδιο της τον εαυτό και παίρνει πια τα σκήπτρα του «εργολάβου της έντασης με την Ελλάδα» που κατείχε μέχρι σήμερα η «Hürriyet», η οποία -ως γνωστόν- είχε σκηνοθετήσει και την υπόθεση των Ιμίων αναφέρει το thraki.com.gr.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications