Η Αnne Lonnberg από τα «Κορίτσια στον Ηλιο»

Η ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο» κυκλοφόρησε το 1969 και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Βόγλης, ο οποίος υποδυόταν έναν βοσκό και η Σουηδέζα Αν Λόνμπεργκ, η οποία υποδυόταν την Αγγλίδα τουρίστρια. Η ταινία γυρίστηκε στην Άνδρο και στη Σαλαμίνα και τιμήθηκε με 4 Βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο υπέγραφε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και τη μουσική ο Σταύρος Ξαρχάκος. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η καλλονή Αν Λόνμπεργκ, η οποία ήταν τότε μόλις 19 ετών. Ο πατέρας της ήταν Σουηδός και η μητέρα της Αμερικανίδα και την είχε "ανακαλύψει" ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης όταν έκανε διακοπές στην Ελλάδα και της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του.

Τα μετέπειτα χρόνια παράτησε την υποκριτική και αφοσιώθηκε στην οικογενειακή ζωή της. Όπως είχε αποκαλύψει ο Βόγλης, ζούσε σε ένα αγρόκτημα στη Βουργουνδία, είχε αποκτήσει τρία παιδιά, εγγόνια και απολάμβανε την οικογενειακή της ζωή. Το 2012 ο Γιάννης Βόγλης την είχε αναζητήσει μέσω της εκπομπής "Πάμε Πακέτο", όπου συναντήθηκαν ξανά μετά από 40 χρόνια.

Το 2014 είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου να ξανασμίξει ζευγάρια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο.

Σχόλιο youtube: Τέλος μίας εποχής.
Η εποχής της αθωότητας στον Ελληνικό κινηματογράφο, κάπου εδώ τελειώνει.
Η εποχή που ένας "αμόρφωτος" βοσκός μπορούσε να γοητεύσει μία κομψή Αγγλίδα τουρίστρια, χρησιμοποιώντας απλώς λίγα μύγδαλα, έληξε. Η εποχή που μία "φτωχή" ταινία αποκτούσε φήμη διαχρονική μέχρι τουλάχιστον 48 χρόνια μετά τη δημιουργία της, έληξε.

Η εποχή που μία μουσική αξεπέραστη κάλυπτε κάθε κενό σεναριακό ή σκηνικό, έληξε. Η εποχή που ένα κορίτσι στον ήλιο γνώριζε την αλήθεια της ζωής αν και δεν την αναζητούσε στο δειλό μα τόσο χαρούμενο και ευγενές πρόσωπο ενός αγνώστου που για λίγες μόνο μέρες βρέθηκε στη ζωή της αλλά και το αντίστροφο, έληξε.

Ο Γιάννης Βόγλης αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προς το ομορφότερο "νησί" της Πλάσης. Κυνηγώντας την "Άνναμπελ" της καρδιάς του, που μπήκε τόσο ξαφνικά και απρόσμενα στην περιορισμένη και βαρετή ζωή του. Τώρα πια, δεν της προσφέρει μύγδαλα αλλά την απέραντη ευγνωμοσύνη του, για την ξεχωριστή της παρουσία στο πλευρό του.

Και εκείνη, δακρύζοντας η ψυχή της που η ευτυχία δεν διαρκεί και αυτή η ζωή κάποτε τελειώνει, αποχαιρετά τον Όμορφο, Γλυκό, Δυνατό, Ευγενή και απελπισμένο νεαρό, μέχρι που ο ήλιος του έστειλε ένα τόσο ξεχωριστό κορίτσι του, με την ωραιότερη των αναμνήσεών μας. Την κινηματογραφική ταινία που η αθωότητα των ενήλικων ανθρώπων έφτασε στα ύψη των μικρών παιδιών, θυμίζοντάς μας πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή του καθενός μας. Μόνο ένα πρόσωπο αρκεί, τόσο αθώο όσο ένας βοσκός που θέλει να προσφέρει κάτι από την πλούσια φτώχεια του ή τόσο γλυκιά όσο μία τουρίστρια που θέλει να προσφέρει κάτι από την απέραντα ευγενή της υπόσταση.
Καλό ταξίδι Κύριε Βόγλη. Σας ευχαριστούμε για τις πανέμορφες αναμνήσεις και την υποδειγματική σας παρουσία.
Ο Θεός να σας αναπαύσει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications