Δεύτερη πόλη 7 εκατ. κατοίκων σε καραντίνα στην Κίνα για τον κοροναϊό: Οι κάτοικοι προσπαθούν να ξεφύγουν (βίντεο)

Μια πόλη 11 εκατομμυρίων, η πόλη Γουχάν έχει τεθεί επί της ουσίας σε καραντίνα και τώρα μια δεύτερη, η πόλη Χουανγκάνγκ δίπλα στην Γουχάν μπαίνει επίσης σε καραντίνα.

Και οι δυο πόλεις είναι στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

To σίγουρο είνα πως δεν μπαίνουν σε καραντίνα δύο πόλεις συνολικού πληθυμσού 18 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς λόγο.

Η Χουανγκάνγκ είναι επίσης μια τεράστια πόλη σχεδόν 7 εκατομμυρίων!

Καραντίνα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δημόσιες μεταφορές και κανείς δεν μπορεί να βγει από τα σύνορα των δυο αυτών πόλεων. Στην δεύτερη πόλη η καραντίνα θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Λίγο πριν ισχύσει η καραντίνα στην πόλη Γουχάν, πολίτες προσπαθούσαν μαζικά να την εγκαταλείψουν.

Κάποια τα κατάφεραν αλλά οι επιβάτες από μια πτήση της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Southern Airlines που προερχόταν από την κινεζική πόλη Γουχάν και έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο πέρασαν από έλεγχο για τον νέο κοροναϊό που πρωτοεμφανίστηκε στην συγκεκριμένη πόλη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο έλεγχος έγινε στους 202 επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έπειτα από την απόφαση των ιταλικών υγειονομικών αρχών να εφαρμόσουν ειδικά μέτρα ελέγχου για την αποφυγή μετάδοσης του ιού αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά ύποπτα κρούσματα.
Μια άλλη αεροπορική εταιρεία, η μαλαισιανή Airasia, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεών της από και προς την Γουχάν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας. Ως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς λόγω των αεροπορικών ταξιδιών υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο ιός να έχει μεταδοθεί σε όλο τον πλανήτη απλά ακόμα να μην έχουν εμφανιστεί κρούσματα.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->