Ελάτε να το πάρετε: Χιλιάδες άτομα στη Βιρτζίνια ενάντια σε νέους νόμους ελέγχου όπλων.

Χιλιάδες υποστηρικτές των δικαιωμάτων των όπλων και μέλη της πολιτοφυλακής έχουν συγκεντρωθεί στο Κράτος της Βιρτζίνια στο Ρίτσμοντ, σε μια ένοπλη επίδειξη περιφρόνησης εναντίον πολλών νόμων περί πυροβόλων όπλων, που πρότεινε ο κυβερνήτης Ralph Northam.

Ο Northam,πρότεινε μια σειρά από νέους νόμους περί πυροβόλων όπλων μετά από μια μαζική βολή στο Virginia Beach τον περασμένο Μάιο. Οι δημοκράτες ανέλαβαν τον Νοέμβριο τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας του κράτους, δίνοντας στο Northam τον πολιτικό δρόμο για την ψήφιση αυτών των νόμων.

Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν τους καθολικούς γενικούς ελέγχους, τους νόμους «κόκκινης σημαίας» και τον περιορισμό των αγορών χειροβομβίδων. Μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη απαγόρευση των ημι-αυτόματων τυφεκίων.

Χιλιάδες ακτιβιστές για τα δικαιώματα των πυροβόλων όπλων κατέβηκαν στο Κρατικό Καπιτώλιο του Ρίτσμοντ τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για αυτούς τους νόμους. Έχοντας πλακάκια διαβάζοντας "Ελάτε να το πάρετε", και φωνάζοντας "Northam out", ορδές διαδηλωτών ξεχύνονται μέσω των σημείων ασφαλείας.

Μακριά από το Καπιτώλιο, όμως, ομάδες ενόπλων διαδηλωτών έβλεπαν στους δρόμους, τα τυφέκια με ανοιχτό όπλο, τα κυνηγετικά όπλα και τα πιστόλια. Κάποιοι επισκιάστηκαν στο τακτικό εργαλείο που αγαπήθηκε από τις πολιτοφυλακές και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με φορητό ραδιόφωνο. Τουλάχιστον μία οργανωμένη ομάδα πολιτοφυλακής, οι κρατούμενοι του όρμου, κατέληξε σε διαδήλωση.

Με φήμες για διείσδυση και δολιοφθορά που περιορίστηκαν στην ηλεκτρονική συζήτηση, αρκετοί ισχυροί επικριτικοί δεξιόφιλοι ταξίδεψαν στο Ρίτσμοντ για να δείξουν την υποστήριξή τους προς τους διαδηλωτές. Οι αδελφοί Alex Jones και Owen Shroyer εμφανίστηκαν στους δρόμους, ενώ οι ομιλητές στο εσωτερικό του Capitol περιλάμβαναν την Antonia Okafor, η οποία εκπαιδεύει τους φοιτητές κολεγίων στη χρήση πυροβόλων όπλων, και ο Stephen Wilford, ο οποίος σταμάτησε μια σφαγή στην εκκλησία του Τέξας τον περασμένο μήνα.

91 από τις 95 κομητείες της Βιρτζίνια και 33 πόλεις έχουν δηλωθεί ως «Δεύτερα Ιερά Τροποποιήσεις», ενώ οι αξιωματούχοι αρνούνται να εφαρμόσουν νόμους περί πυροβόλων όπλων που θεωρούν αντισυνταγματικούς .

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε την υποστήριξή του στους ακτιβιστές, προειδοποιώντας τους Βιρτζίνια: «Το Δημοκρατικό Κόμμα της Μεγάλης Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια εργάζεται σκληρά για να πάρει τα δεύτερα δικαιώματα τροποποίησης. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Μην το αφήσετε να συμβεί, Ψηφίστε ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το 2020. "

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->