Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται η Ιταλία μετά τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε Κινέζους τουρίστες στη Ρώμη. Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν νωρίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Δύο Κινέζοι τουρίστες στη Ρώμη έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχουν μπει σε μονάδα απομόνωσης νοσοκομείου που ειδικεύεται στις λοιμώδεις νόσους και ιούς, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ του δρομολογίου που ακολούθησαν στο ταξίδι τους στην Ιταλία.

Χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Κόντε ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλονται οι αερομεταφορές από και προς την Κίνα.

Την Παρασκευή το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την ύπαρξη των δύο πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Οι δύο ασθενείς είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Με τσάρτερ φεύγουν από την Κίνα
Σημειώνεται ότι η Κίνα αποφάσισε να ναυλώσει τσάρτερ για να επαναπατρίσουν τους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στην επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τρεις Έλληνες.

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι περίπου 83 Βρετανοί υπήκοοι, καθώς και 27 άτομα άλλων εθνικοτήτων, έχουν ήδη αναχωρήσει με ειδικό αεροπλάνο από την πόλη Γουχάν.

«Παγκόσμιος συναγερμός»
Σε ακόμα μία εξέλιξη που δείχνει τις διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σήμανε «παγκόσμιο συναγερμό» για την εξάπλωση του φονικού ιού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 213 – όλοι στην Κίνα – ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 9.000, η πλειοψηφία των οποίων στην ασιατική χώρα.

Ο κορονοϊός έχει ταξιδέψει σε μια σειρά χωρών του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία κ.α. Την ίδια ώρα, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, σε μία προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του φονικού ιού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications