Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες - Τι λέει η κόρη της (βίντεο)

Το θρίλερ στην Κίναρο, με την εξαφάνιση της μοναδικής κατοίκου του νησιού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυρία Ειρήνη, δεν έχει δώσει σημείο ζωής εδώ και τρεις ημέρες και οι στενοί συγγενείς της, αγωνιούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία με το νησί δεν είναι δυνατή λόγω του καιρού, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επιτρέπουν για την ώρα να σηκωθεί Super Puma, για να βοηθήσει στις έρευνες.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού. Μια γυναίκα δραστήρια, που είχε συνομιλήσει αλλά και ξεναγήσει τον κύριο Στεφανή.

Κίναρος: Τι λέει η κόρη της αγνοούμενης

«Δεν έχω επικοινωνήσει με την μητέρα μου τις τελευταίες τρεις ημέρες, το κινητό της είναι κλειστό», είπε η κόρη της αγνοούμενης. Όπως είπε οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές.

Η ίδια, όπως είπε, έχει επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος την ενημέρωσε ότι θα σταλεί ελικόπτερο στην περιοχή, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην απογραφή του 1951 μετρήθηκαν στο νησί 12 κάτοικοι. «Οταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό 2,5 εκατομμύρια, στο νησί ζούσαν 8 οικογένειες. Τώρα που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, ζει μόνο μία», είχε πει με παράπονο πριν από μερικά χρόνια ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας.

Ποια είναι η αγνοούμενη – φύλακας της Κινάρου

Η κάτοικος- φύλακας του νησιού μένει πια μόνη εκεί με συντροφιά τα ζώα της. Μια φορά την εβδομάδα περιμένει το καΐκι από την Κάλυμνο για προμήθειες, ενώ κάπου – κάπου την επισκέπτεται και ο γιος της που ζει στην Κάλυμνο με την οικογένειά του και μένει για λίγες μέρες μαζί της.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι 74 χρόνων. Γεννήθηκε στην Αμοργό και στα τρία της χρόνια πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο, όπου έκανε τα πρώτα της παιχνίδια και είχε τις πρώτες παιδικές της αναμνήσεις.

Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα και αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στον αγαπημένο τους τόπο, τη βραχονησίδα Κίναρο.

Το 2013 ο μπάρμπα Μικές, όπως ήταν γνωστός, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρά Ρηνιώ ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε. Η μόνη επικοινωνία της είναι μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου που έχει, αλλά και η ενημέρωσή της μέσω της τηλεόρασης. Θυμηθείτε το αφιέρωμα που είχε κάνει για εκείνη η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου το 2018…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications