Ερντογάν: Η ΜΙΤ εκπληρώνει πλήρως τα καθήκοντά της στη Λιβύη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξήρε τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) στη Λιβύη.« Εκπληρώνουν πλήρως τα καθήκοντά τους»

Τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) στη Λιβύη εξήρε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εκπληρώνει πλήρως τα καθήκοντά της στη Λιβύη» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια της νέας έδρας της ΜΙΤ.

Πρόσθεσε δε, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται «ανάμεσα στις ισχυρότερες και εγκυρότερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου».

«Θα συνεχίσετε να προστατεύεται τα συμφέροντά μας, χωρίς να σας εμποδίζουν σύνορα, αποστάσεις και εμπόδια» έσπευσε να συμπληρώσει ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «yenisafak».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη, προς υποστήριξη των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA).

Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την έναρξη της αποστολής των τουρκικών δυνάμεων στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, καθώς τα τελευταία χρόνια διοικείται από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις:

Την κυβέρνηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, η οποία εδρεύει στη Βεγγάζη και ελέγχει τα δυτικά τμήματα της χώρας, και την – αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ - κυβέρνηση του GNA, υπό τον πρόεδρο Σάρατζ, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, στα τέλη του 2019, η Άγκυρα υπέγραψε δύο μνημόνια συνεννόησης με την κυβέρνηση Σάρατζ, τα οποία αφορούν τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications