Έφτασε στη Μόσχα ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου αναμένεται και ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

Επιβεβαιώνεται από ότι φαίνεται η πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομάδας Επικοινωνίας για το εσωτερικό της Λιβύης, Λεβ Ντένγκοφ, περί συνάντησης του Χαλίφα Χαφτάρ και του Φαγιέζ Σαράι στη Μόσχα, προκειμένου να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Sputnik, ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έφτασε πριν από λίγο στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ όπως δήλωσε πηγή στο πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Φαγιέζ Σαράι, αναμένεται να φτάσει στη Μόσχα τη Δευτέρα.

«Ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει φτάσει ήδη στη Μόσχα. Ο Σαράι θα φτάσει τη Δευτέρα. Αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις στη Μόσχα» προσέθεσε στο Sputnik η πηγή.

Υπενθυμίζεται πως από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχει κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης, ύστερα από προτροπή του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications