Τύλιξε αγκαλιά το παιδί της ενώ καιγόταν και πήδηξε στο κενό (Βίντεο)

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Κέρκυρα μετά από φωτιά σε μονοκατοικία.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να τυλίξει στις φλόγες το παλιό αρχοντικό με συνέπεια να κινδυνέψουν οι ένοικοί της. Στην απόγνωσή της μία γυναίκα, που έμενε στον τρίτο όροφο μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες να «καταπίνουν» το σπίτι της, πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έκανε βουτιά αγκαλιά με το κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του φλεγόμενου κτιρίου για να σωθούν. Μάλιστα, για να το προστατέψει από την πτώση, το τύλιξε με το σώμα της με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική χώρα. Το παιδί ωστόσο σώθηκε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου, ενώ ο άνδρας της που εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι και κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του τρίτου ορόφου σπιτιού, διασώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας οι οποίοι κατάφεραν να τον πλησιάσουν, με ανυψωτικό μηχάνημα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται διασωληνωμένος καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως αναφέρει το corfupress, ο άνδρας βγήκε από το παράθυρο και περπάτησε στο περβάζι προκειμένου να σωθεί από τις φλόγες που κατέκαιγαν το εσωτερικό του σπιτιού του, με τους γείτονές του να του φωνάζουν να μην πηδήξει προκειμένου να σωθεί και τους άνδρες της Π.Υ. να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να τον σώσουν προτού οι δυνάμεις του τον εγκαταλείψουν.

Με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και ο ένοικος του δευτέρου ορόφου της μονοκατοικίας.

Το γεγονός προκάλεσε τον πανικό στην περιοχή, καθώς το Μαντούκι είναι πυκνοκατοικημένο, με τα σπίτια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αρκετά παλιά με επένδυση από ξύλο, να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες φέρουν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στους θερμοσυσσωρευτές

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications