Τρομακτική έκρηξη: Εργάτης ρίχνει σκραπ σε χυτήριο και καυτό μέταλλο πετιέται παντού - Βίντεο

Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που οδηγός κλαρκ σε χυτήριο σιδήρου ρίχνει σκραπ μετάλλου σε φούρνο, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει έκρηξη και φωτιά και καυτό μέταλλο να εκτοξευτεί έξω από το καμίνι, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε στα social media και κάνει το γύρο του Διαδικτύου δείχνει τον οδηγό κλαρκ να ρίχνει το μέταλλο μέσα στο καμίνι κι αμέσως μετά να ακολουθεί ισχυρή έκρηξη.

Το καυτό λιωμένο μέταλλο ξεχύνεται από το φούρνο και πέφτει ακόμα και πάνω στο κλαρκ. Σύμφωνα με την περιγραφη, σαν από θαύμα, ο οδηγός του μηχανήματος δεν τραυματίζεται, τουλάχιστον σοβαρά.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται το μηχάνημα να έχει αρπάξει φωτιά, ενώ ο οδηγός, διατηρώντας την ψυχραιμία του, κάνει όπισθεν το φλεγόμενο κλαρκ και το παρκάρει λίγο παρακάτω, με ασφάλεια. Στη συνέχεια ο οδηγός φαίνεται να κατεβαίνει από το μηχάνημα και να απομακρύνεται σιγά-σιγά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, η έκρηξη προκλήθηκε από το γεγονός ότι το σκραπ του μετάλλου που έπεσε στο φούρνο είχε υγρασία.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, το υγρό μέταλλο είναι ο συχνότερος λόγος ατυχημάτων σε χυτήρια. «Το νερό που πέφτει στο καμίνι εξατμίζεται άμεσα, με τον όγκο του να διαστέλλεται περί τις 1.600 φορές, με συχνά εκρηκτικά αποτελέσματα», σύμφωνα με τον ιστότοπο FoundryMag.

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications