Τουρκική θρασύτητα: «Δεν μπορείτε να πετάτε πάνω από τα νησιά του Αιγαίου χωρίς την άδειά μας»!

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε πριν λίγες μέρες.

Από εδώ και στο εξής η Τουρκία απαιτεί, τα ελληνικά μαχητικά που πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά να παίρνουν πρώτα την άδεια της Άγκυρας!

Αφορμή για την «απαίτηση» αυτή στάθηκε μια πτήση που έγινε πάνω από το Αιγαίο πριν από μερικές μέρες με συμμετοχή ελληνικών και βελγικών μαχητικών.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, βελγικά μαχητικά, χειριστές, πιλότοι και μηχανικοί από τις Μοίρες 349 και 350 βρίσκονται στον Άραξο όπου συνεκπαιδεύονται με την Πολεμική Αεροπορία.

Κατά τη διάρκεια άσκησης πέταξαν πάνω από το Αιγαίο και τα ακριτικά νησιά και πέρασαν από τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Κάλυμνο και την Κω.

Αυτή η άσκηση δεν άρεσε την τουρκική πλευρά, και απέστειλαν, διάβημα στις βελγικές αρχές με το οποίο υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να πετάξουν τα βελγικά και ελληνικά μαχητικά σε αυτές τις περιοχές καθώς αυτή η περιοχή δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας αλλά μια αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει να πετούν πάνω από αυτή ή αν θέλουν να πετάξουν να ζητάνε την άδεια της Άγκυρας!

Το θετικό είναι πως οι Βέλγοι φέρονται να απέρριψαν το τουρκικό διάβημα απατώντας πως πετούσαν εντός του FIR Αθηνών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications