«Είμαι μετανιωμένη, βρισκόμουν σε απόγνωση»: Τι δήλωσε η 24χρονη που εγκατέλειψε το νεογέννητο

Η 24χρονη μητέρα από τη Γεωργία, η οποία εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα, δήλωσε ότι βρισκόταν σε απόγνωση.

Μετανιωμένη για την πράξη της εμφανίστηκε η 24χρονη μητέρα από τη Γεωργία, η οποία το πρωί της Τετάρτης άφησε το νεογέννητο μωρό της σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην πόλη της Καλαμάτας.

Η ίδια τελεί υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και στις πρώτες δηλώσεις ενώπιον των αστυνομικών εξήγησε ότι αυτό που την ώθησε στην παραπάνω πράξη ήταν η απόγνωση, καθώς δεν είχε τα απαιτούμενα χρήματα για την ανατροφή του νεογέννητου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «messinialive.gr», η νεαρή γυναίκα ζούσε μαζί με την οικογένειά της στη Γεωργία, όταν πριν από μερικές εβδομάδες, αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα για να βρει δουλειά.

Εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα παιδοκονίας και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Ήταν γύρω στις 06:30, ακούω ένα νοερό κλάμα και νόμιζα ότι μπορεί να είναι όντως και εγώ κάποιο γατάκι. Και άνοιξα και βλέπω μία τσάντα χάρτινη, η οποία κουνιόταν πολύ έντονα. Μία έκλαιγε μία σταμάταγε. Εγώ κατάλαβα όμως ότι ήταν μωρό και ζήτησα βοήθεια» περιέγραψε, από την πλευρά της, η γυναίκα, η οποία εντόπισε το μωρό.

Και πρόσθεσε: «Να μου λένε όλοι δεν είναι παιδί, αλλά γατί. Είχα ένα ξύλο και είχα ανοίξει τον κάδο να παίρνει αέρα το μωρό. Είχα πέσει κάτω και να κλαίω και να του λέω "θα σε σώσω μην κλαις". Δεν άφηνα κανέναν να ρίχνει μέσα σκουπίδια».

«Δύο περαστικοί πήραν τηλέφωνο και ήρθε η αστυνομία μέσα σε πέντε λεπτά και μάλιστα ο αστυνόμος που τράβηξε το παιδί δάκρυσε. Το πήγαν στο νοσοκομείο και από εκεί είπαν ότι είναι καλά» κατέληξε η γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεογέννητο, ηλικίας 5 έως 10 ημερών, εντοπίστηκε σε μία χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών, εντός ενός υπόγειου κάδου απορριμμάτων, στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications