Ρωσικός πύραυλος Soyuz στέλνει ευρωπαϊκούς στρατιωτικούς δορυφόρους στο διάστημα - Βίντεο

Ένας ρωσικός μεταφορικός πύραυλος Soyuz-ST χρειάστηκε να υποστεί αρκετές αποστολές αντικατάστασης, καθώς διάφορα ελαττωματικά εξαρτήματα προκάλεσαν την καθυστέρηση της εκτόξευσης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, μια ρουκέτα Arianespace Soyuz, που ήταν προγραμματισμένη να εκτοξεύσει ένα δορυφόρο Cosmo-SkyMed για την παρατήρηση της λεκάνης της Μεσογείου (αποτελείται από σειρά άλλων μικρών δορυφόρων) για λογαριασμό της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας και του ιταλικού στρατού, απογειώθηκε από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Επιπροσθέτως, τρία βοηθητικά φορτία πρόκειται να αναπτυχθούν στην πτήση VS23, για λογαριασμό της Γαλλικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CNES) κι άλλα για την Τyvak, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Οι δορυφόροι EyeSat και ANGELS και OPS-SAT, αντίστοιχα, έχουν σχεδιαστεί τόσο για στρατιωτικούς όσο και επιστημονικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης και της ανάλυσης του σεισμικού κινδύνου, της παρατήρησης περιβαλλοντικών καταστροφών και τη γεωργική χαρτογράφηση.

Δείτε το βίντεο:

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications