Καρέ - καρέ η ενόχληση Ελλήνων ψαράδων από τουρκικό σκάφος: «Φύγετε από εδώ, είναι τουρκικά»

Καρέ - καρέ η φερόμενη ενόχληση του ελληνικού αλιευτικού από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στα ανοιχτά της Καλύμνου, το πρωί της Κυριακής.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την παρενόχληση ελληνικού αλιευτικού από φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής, στα ανοιχτά της Καλύμνου, το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha», οι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κάλεσαν τους Έλληνες ψαράδες να «φύγουν από την περιοχή, επειδή βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα».

«Φύγετε από εδώ είναι τουρκικά» ήταν τα ακριβή λόγια των Τούρκων λιμενικών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11.30 το πρωί της Κυριακής και ενώ το ελληνικό αλιευτικό έπλεε νοτιοανατολικά της Καλολίμνου, στην Κάλυμνο.

«Τους λέμε ότι είναι ελληνικά και ότι θα επιμείνουμε με το ψάρεμα. Επικοινώνησα με το Λιμεναρχείο της Καλύμνου και μου είπε ότι αν μας παρενοχλήσουν περισσότερο, τότε θα στείλουν φουσκωτό» έσπευσε να προσθέσει ένας εκ των ψαράδων.

Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι «το ελληνικό σκάφος βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο υπάρχει έντονη αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς πρόκειται για την εποχή ψαρέματος της τσιπούρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications