Οδηγός λεωφορείου κάπνιζε και μιλούσε στο κινητό: Οι επιβάτες πήραν στο 1142  (vid)

Πολίτες μπήκαν σε λεωφορείο και άρχισαν να καλούν από τα κινητά τους το 1142. Όχι για κάποιον επιβάτη που κάπνιζε, αλλά για τον οδηγό...

Ένα οδηγός φαίνεται πως δεν πτοήθηκε καθόλου από την απαγόρευση του καπνίσματος και συνέχισε να φουμάρει σε αστικό λεωφορείο. Επιβάτες, στο δρομολόγιο Κιάτο-Κινέτα, αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, πήραν τα κινητά τους και άρχισαν να καλούν στο 1142.

Μάλιστα, στα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οδηγός φαίνεται, όχι μόνο να καπνίζει, αλλά και να μιλά στο κινητό τηλέφωνο, χωρίς να κάνει χρήση Bluetooth, όπως έχει υπαγορευτεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Patras TV, ο οδηγός μετέφερε επιβάτες από την Πάτρα και κατά τη διάρκεια της διαδρομής όχι μόνο μιλούσε στο κινητό αλλά κάπνιζε σε όλη τη διαδρομή, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο βίντεο το τηλεοπτικού σταθμού.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη το πρωί, σε πούλμαν που είχε ναυλώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από ιδιωτικό γραφείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες καθώς το λεωφορείο της εταιρείας δεν αρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες.

Κυρώσεις και πρόστιμα
Ο οδηγός απαθανατίστηκε από επιβάτες, οι οποίοι τον κατήγγειλαν τόσο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και στο 1142 και, όπως τους ενημέρωσαν, αναμένεται να επιληφθούν του θέματος και να επιβληθούν οι κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον νόμο.

Πόσες καταγγελίες έχουν γίνει στο 1142
Η τηλεφωνική γραμμή 1142 για τον αντικαπνιστικό νόμο συμπλήρωσε τις δύο εβδομάδες λειτουργίας και τα στοιχεία για τις καταγγελίες που έχουν γίνει είναι εντυπωσιακά.

Δύο εβδομάδες λειτουργίας συμπλήρωσε πρόσφατα το 1142. Πρόκειται για τον αριθμό, στον οποίο γίνονται οι καταγγελίες για τα περιστατικά παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα, μέχρι και την περασμένη εβδομάδα φαίνεται πως έχουν γίνει συνολικά 1.534 καταγγελίες. Μέχρι τέλη Νοεμβρίου, οι αρχές έδωσαν πρόστιμα της τάξης των περίπου 40.000 ευρώ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications