To ανέκδοτο της ημέρας - Στουρνάρας: Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα ξεπεράσει αρκετά τις προβλέψεις

Το ότι κάτι δεν πάει καλά φαινόταν πολλά χρονιά πριν, αλλα με το ίντερνετ φάνηκε η τραγική πραγματικότητα, το να λέει ένας το αυτονόητο που μπορεί να να δει ο καθένας με στοιχειώδες λογική, και να βγαίνουν ορδές υποτιθεμένων μορφωμένων με πτυχία και "πολιτισμένων" και να κάνουν σαν σχιζοφρενείς και να υποστηρίζουν το παράλογο ως το λογικό, δείχνει ότι προφανώς κατι δεν πάει καλα στα μυαλά τους!..

Πέρα από αυτό το φαινόμενο που οι φερόμενοι ψυχολόγοι κάνουν την πάπια όπως τους έμαθαν, συχνά βγαίνουν κατι τύποι σαν τον εικονιζόμενο, και λένε πράγματα που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και όλα αυτά φαίνονται φυσιολογικά στον όχλο, σε σημείο κάποιοι που νεοελληνες αναπαράγουν ότι παράλογο λένε ως φυσιολογικό και ορδες άλλων νεοελλήνων διαβάζουν αυτές τις έγκυρες πήγες και τα βλέπουν ολα φυσιολογικά, είδε κανένας ανάπτυξη πουθενά? το αντίθετο συμβαίνει σε όλους τους τομείς...

Μάλιστα ρώτησα έναν Νεοέλληνα περιπτερά που ειναι νυχτερινή βάρδια, αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 5 χρονιά και λέει ότι έχει πέσει το επίπεδο του κόσμου και έχουν εκφυλίσει όλα (!) έχουν γίνει αγρίμια όλοι, μέχρι και αυτός το κατάλαβε αν και Νεοέλληνας..Διαβάστε τι βάζουν οι "έγκυρες πήγες" που ειναι σαν είσαι σε σελίδα συμμοριτών με ασυναρτησίες που μονο η ράτσα τους καταλαβαίνει! αλλα με δεδομένο ότι ειναι στην πρώτη θέση βγαίνει το συμπέρασμα οτι πολλοι νεοελληνες είτε ανήκουν σε αυτή την ράτσα είτε εχουν πέσει στο επίπεδο τους:

Στην εκτίμηση ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας θα ξεπεράσει αρκετά τις προβλέψεις για 1,9% και 2,4% για το 2019 και το 2020 αντίστοιχα, προχώρησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής την ενδιάμεση νομισματική έκθεση, η οποία όπως επισήμανε δεν πρόλαβε να συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις της τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Γ. Στουρνάρας: «Το μήνυμα είναι αισιόδοξο»
Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το «μήνυμα είναι αισιόδοξο», κάτι που δείχνουν όπως είπε και οι αγορές μέσω των ομολόγων, αλλά και γιατί σε μια περίοδο που καταγράφεται διεθνής επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας η χώρα μας σημειώνει άνοδο.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα ξεπεράσει τις προβλέψεις
«Θα κινηθούμε πάνω από το 2% φέτος και αρκετά πάνω από το 2% την επόμενη χρονιά. Και αυτό σε μια περίοδο που επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι η εσωτερική ζήτηση αυξάνεται, επειδή βελτιώνεται το διαθέσιμο εισόδημα και επίσης αυξάνονται οι επενδύσεις. Το μήνυμα είναι αισιόδοξο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της ΤτΕ.

Οι προκλήσεις για το μέλλον
Ο ίδιος πάντως επισήμανε για άλλη μία φορά και τις προκλήσεις για το μέλλον, συμπυκνώνοντάς τις στα εξής:
-συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε συνεννόηση με τους εταίρους
-συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων
Κ. Τασούλας: «Η ΤτΕ χαλύβδινη ασπίδα τα χρόνια της κρίσης»

Θερμά λόγια για τον Γιάννη Στουρνάρα προσωπικά και για το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος, επιφύλαξε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος παραλαμβάνοντας την ενδιάμεση έκθεση, σημείωσε ότι τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης η ΤτΕ στάθηκε «ασπίδα χαλύβδινη», συγκρίνοντας τα καμπανάκια κινδύνου που έκρουε κατά καιρούς με τον «κρότο των χτιστών ή ήχων» από γνωστό ποίημα του Καβάφη, για την αποτροπή των χειρότερων, καθώς όπως σχολίασε συχνά ξεχνάμε το χειρότερο που θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Γ. Στουρνάρας: «Είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ σήμερα»
Στο ίδιο μήκος κύματος διόλου τυχαία δεν είναι η επισήμανση του κ. Στουρνάρα, ο οποίος συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε «Είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ σήμερα. Οι προβλέψεις έξω ήταν ότι δεν θα αντέχαμε».

Γ. Στουρνάρας: «Η Ακρόπολη και η πολιτιστική μας κληρονομιά μας έσωσε»
Ο ίδιος μάλιστα ενέταξε στην εξίσωση των στοιχείων που οδήγησαν στην αποφυγή των χειρότερων σεναρίων για τη χώρα και την άυλη κληρονομιά της Ελλάδας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Κοιτάζω την Ακρόπολη από το γραφείο μου και σκέφτομαι ότι το μνημείο μας έσωσε. Το πολιτιστικό μας κεφάλαιο. Δεν μπορούσαν αφήσουν το λίκνο του πολιτισμού να καταρρεύσει».

Θα παραμείνει (;) στο τιμόνι της ΤτΕ
Ο Γιάννης Στουρνάρας πάντως απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το κατά πόσο ο ίδιος θα παραμείνει στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Θα δούμε. Άλλος αποφασίζει. Προηγείται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η δική μου θητεία άλλωστε λήγει τον Ιούνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Κ. Τασούλας: Η έκθεση δίνει το στίγμα βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης
Αναφερόμενος προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα με την ιδιότητα του Διοικητή της ΤτΕ, ο Κώστας Τασούλας, σημείωσε ότι «προστάτεψε γόνιμα και επάξια τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, σε περιόδους δεινής αναστάτωσης», προσθέτοντας πως με τη σημερινή ενδιάμεση έκθεση και την επικείμενη τακτική «δίνει το στίγμα για το πώς η έξοδός μας από την κρίση που πραγματοποιείται με σταθερά βήματα θα εδραιωθεί, θα είναι διατηρήσιμη και δεν θα επαναληφθεί η δεινή περιπέτεια που περιήλθε ο λαός και η χώρα τα τελευταία 10 χρόνια».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνδυάζοντας το περιεχόμενο της έκθεσης και τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2020, κατέληξε ότι αποπνέεται ένα κλίμα βάσιμης αισιοδοξίας.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications