Μητσοτάκης: Στέλνουμε μήνυμα αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών μας  δικαιωμάτων (τους)

Στην ακριτική Κάσο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων και απέστειλε μήνυμα στην Τουρκία.

Με κατοίκους της Κάσου και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί γιόρτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα Χριστούγεννα.

«Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική μας ακεραιότητά χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε την προσήλωσή της κυβέρνησης στο Διεθνές Δίκαιο που, όπως σημείωσε, είναι με το μέρος της Ελλάδας.«Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Ένα μήνυμα αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα σημείωσε πως η χώρα παραμένει πιστή στο διάλογο ο οποίος σημείωσε δεν θα πρέπει να γίνεται σε συνθήκες πίεσης και πρόκλησης.

«Είμαστε εδώ πέρα για να επανεπιβεβαιώσουμε την πίστη μας στο Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στις στρατηγικές αποτρεπτικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Χειροκροτώ και στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς, γυναίκες και άντρες, των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξαγρυπνούν για να κοιμόμαστε όλοι εμείς ήσυχοι», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών» και Αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ως προς τα εθνικά θέματα η πατρίδα μας σήμερα και το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο ενωμένο παρά ποτέ. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για να ξαναδιχάσουμε την ελληνική κοινωνία. Είχα δεσμευτεί από την πρώτη μου ομιλία στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θέλω να είμαι πρωθυπουργός και των Ελλήνων οι οποίοι δεν μας υποστήριξαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φυλάκιο.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε μαζί με κατοίκους του νησιού τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, και στη συνέχεια συζήτησαν για τα προβλήματα της Κάσου.

Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά
Μάλιστα δεσμεύτηκε και απέναντι σε μια νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ.
«Μπορώ να σας πω από σήμερα ότι στα πλαίσια της νέας πολιτικής μας για τον φόρο που αφορά την ακίνητη περιουσία, για τον ΕΝΦΙΑ, για το 2020 θα υπάρχει ειδική πρόνοια με σημαντικότατη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά», δήλωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των ίσων ευκαιριών αναφερόμενος στο μοναδικό μαθητή της Γ’ Λυκείου.

«Για τον έναν και μοναδικό μαθητή της Γ' Λυκείου, ο οποίος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το μάθημα της πληροφορικής, ότι, ναι, και για ένα παιδί στην ακριτική Κάσο πρέπει να υπάρχει καθηγητής Πληροφορικής. Και δεσμεύομαι, θα βρω τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα γιατί στον πυρήνα της άποψή μας για το πώς πρέπει να διοικείται η χώρα και για το πώς πρέπει να είναι οργανωμένη η ελληνική κοινωνία κρύβεται η έννοια των ίσων ευκαιριών», ξεκαθάρισε.

Ενόψει της νέας χρονιάς και της νέας δεκαετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες και πρόσθεσε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνηση είναι η ανάταξη της οικονομίας και η είσοδος σε τροχιά ανάπτυξης.

«Θέλω λοιπόν κλείνοντας να σας μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Κάσο οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications