Μητσοτάκης – νέα ομάδα ΔΙΑΣ: «Η αστυνομία στο δρόμο, όχι στα γραφεία»

Τώρα θα κοιμούνται με τις πόρτες ανοιχτές όπως επι "Χούντας" και όπως χλευάζουν οι εγκληματικές ράτσες γνωστοί και ως αριστεροί χωρίς να λένε ότι πριν 80 100- χρονιά υπήρχε 0 έγκληματικότητα και γενικά όσο πας πίσω στο χρονο οι άνθρωποι ηταν αγνοί πριν εξαπλωθεί η σημιτική ράτσα τους που βάφτισαν δήθεν "ιδεολογία", ούτε αυτό δεν ξέρουν οι μάζες που διαβάζουν έγκυρες πήγες τους ψέμματα εξαπάτηση και υποκρισία δεν τους φτάνει που τους γίνεται λοβοτομή στα μαρξιστικά σχολειά και τους έχουν μάθει τα ακριβώς αντίστροφα.

Διαβάστε τι γράφουν τώρα που γέμισαν την Ελλάδα επιπλέον εισαγόμενες εγκληματικές ράτσες φιλιά στο χάος όπως γράφει ένας άναρχο-μασόνος κατά δήλωση του σε φώτο του με την σημιτική φάτσα του που εχει ανεβάσει, άλλο πάλι και αυτό! ενώ βγαίνουν δημοσιά στο ίντερνετ και τους βλεπεις οι μάζες διαβάζουν έγκυρες πήγες τους και τους πατάνε like και γελάνε σαν ηλίθιοι με τα σημιτικά αστεία τους, σαν να ταΐζουν το ίδιο το τέρας που τους κατασπαράζει, και όλες οι έγκυρες πήγες τους αποχαύνωσης στην πρώτη θέση και στα like και στην αναζήτηση google και στο alexa, με τέτοιο κοιμισμένο λαό ούτε ο θεός δεν θα βοηθούσε :
Την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. με άμεσα, απτά αποτελέσματα στην ασφάλεια των πολιτών, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο.

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους, σημείωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, γιατί, συνέχισε, στο δρόμο πρέπει να βρίσκεται ο αστυνομικός, και όχι στα γραφεία, στο δρόμο απέναντι στη μικρή και μεγάλη καθημερινή ανομία, επαναφέροντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας. Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό, ήταν μια άλλη φράση-κλειδί του χαιρετισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την εντολή που πήρε στις πρόσφατες εκλογές, με τον ελληνικό λαό να του ζητά τρία πράγματα: Λιγότερους φόρους
Νέες επενδύσεις και δουλειές
Περισσότερη ασφάλεια

Ο,τι είπαμε, το κάνουμε πράξη, επέμεινε ο πρωθυπουργός εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει: αναφέρθηκε, έτσι, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, επίσης στην προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης, αφορμή δε, της σημερινής εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 1.500 νέων ειδικών φρουρών.

Με αφορμή όμως το ότι η ομάδα «Δίας» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.

Στήριξη στον Χρυσοχοίδη
Η επίσκεψη Μητσοτάκη, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στο πλευρό του, είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλει ο πρωθυπουργός τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, μετά τις τελευταίες ενστάσεις για αστυνομική βία. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:
Είναι δουλειά της Αστυνομίας να συμπεριφέρεται εξευτελιστικά σε συλληφθέντες;

«Δεν έχω τέτοια εικόνα. Και αν υπήρξαν μεμονωμένες συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια, αυτές θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μια οργανωμένη πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα, δεν ασκείται από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Και πάντα στο όνομα του κοινού καλού.

Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία, θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Όμως, πάνω σε αυτή τη βασική αρχή στηρίχθηκαν οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες από τότε που, ακριβώς πριν από 100 χρόνια, ο Μαξ Βέμπερ μίλησε για το μονοπώλιο της βίας που ασκεί το κράτος. Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες πολιτείες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την παραμικρή έκπτωση στην πολιτική μου για την εφαρμογή του νόμου. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μη βλέπουν αυτή την απλή πραγματικότητα. Να πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά και να μην βλέπουν την συνολική εικόνα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications