Λιβύη: Η λιβυκή Αεροπορία κατέστρεψε με αιφνιδιαστικό κτύπημα τουρκικά drones - Τα κτύπησαν μόλις έφτασαν

Αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού κατά της Μισράτα πλήττοντας συγκεκριμένα τουρκικά UAV τα οποία μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα αεροσκάφος cargo Boeing 747-412 πέταξε από την Κωνσταντινούπολη και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Μισράτα, όπου εκφόρτωσε όπλα και UAV.

Η αντίδραση της λιβυκής Αεροπορίας ήταν άμεση. Οι επιθέσεις έγιναν τόσο από μαχητικά αεροσκάφη, όσο και από drones.

Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τουρκικά UAV έχουν καταστραφεί, αλλά ένα τουλάχιστον Bayraktar TB2 καταρρίφθηκε σήμερα ενώ πετούσε πάνω από την Ain Zara, η οποία βρίσκεται νότια της Τρίπολης.

Επίσης σε βίντεο που ανεβάζουν συνέχεια οι μαχητές του στρατάρχη Χαφτάρ φαίνονται δεκάδες στρατιωτικά οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο Mi35 να κατευθύνονται στο κεντρικό μέτωπο της Τρίπολης όπου θα δοθεί η τελική μάχη.

Τουλάχιστον έντεκα ένοπλοι που ανήκουν στις τουρκόφιλες πολιτοφυλακές που συμμάχησαν με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, παραδόθηκαν πριν λίγο στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού του Λιβυκού Στρατού στον άξονα Salah al-Din στην Τρίπολη, με το που ήρθαν σε επαφή με τις δυνάμεις του LNA, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ενώ το ίδιο ετοιμάζονται να πράξουν εκατοντάδες άλλοι για να αποφύγουν την εξόντωση αναφέρουν άλλες πηγές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications