Ο Μητσοτάκης μετατρέπει λειτουργικό πεδίο βολής του στρατού σε δομή φιλοξενίας

Στην Κρήτη πήραν εντολή να προετοιμάσουν πεδίο βολής του στρατού για κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων – Αφού δώσανε τα στρατόπεδα και τα αεροδρόμια, σειρά τώρα έχουν τα πεδία βολής.. δεν προέχει η άμυνα.. προέχουν οι επενδυτές! Δεν υπάρχει πλέον χώρα.. ο Μητσοτάκης μας έκανε χώρο.

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του προσφυγικού στην Κρήτη σηματοδοτεί επίσημο έγγραφο του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, με το οποίο δίδεται εντολή για την προετοιμασία του πεδίου βολής των Γουβών, προκειμένου να διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πατρίς», το έγγραφο του Υπουργείου ανοίγει τον δρόμο, προκειμένου να «τρέξουν» οι απαιτούμενες ενέργειες και να διασφαλιστούν οι αναγκαίες δαπάνες, ώστε να καθαριστεί μεγάλο μέρος του ακινήτου που καταλαμβάνει το πεδίο βολής, στο οποίο θα τοποθετηθούν iso box container.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει αρχίσει να προκαλεί πολυεπίπεδες αναταράξεις, καθώς οι αυτοδιοικητικοί όλης της Κρήτης έχουν εκφράσει την κατηγορηματική διαφωνία τους σε σχέση με τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή, όμως, καταγράφεται δυσφορία από στρατιωτικούς αλλά και από στελέχη της Αστυνομίας, καθώς το πεδίο βολής είναι ένας χώρος λειτουργικός, όπου γίνονται ρίψεις βολών και σε περίπτωση που απενεργοποιηθεί προκειμένου να διαμορφωθεί κλειστή δομή προσφύγων, δεν υπάρχει η δυνατότητα εξάσκησης και εκπαίδευσης των στελεχών της Αστυνομίας και του Στρατού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications