Όταν δεν έχεις ούτε να φας άλλα πρέπει να έχεις πτυχίο : Άστεγη πέρασε στο πανεπιστήμιο

Όταν σου έχουν κάνει πλύση εγκέφαλου ότι πρέπει αν έχεις πτυχίο αλλιως ειναι "αμόρφωτος" αυτά γίνονται! αντί να βρει μια δουλειά την ενδιαφέρει να πάρει πτυχίο στα 40 της! και ο κάθε ηλίθιος έχει ένα πτυχίο και νομίζει ότι ειναι "μορφωμένος" και έξυπνος!

Κάποτε σπούδαζαν μονο οι έξυπνοι και αυτοί που άξιζαν, σήμερα τους σπουδάζουν μονο και μονο για να γίνουν χρήσιμοι κάπου, πιο συγκεκριμένα χρήσιμοι δούλοι! γιαυτό πρώτη τους δουλειά ηταν να πάρουν υπό ελέγχο την λεγόμενη εκπαίδευση και να τους κάνουν να σπουδάζουν επι χρονιά κάτι που μαθαίνεις σε ένα μηνά, ώστε να ειναι απασχολημένοι μόνιμος, ο νοών νοείτω...

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες είχαν πολλά περιστατικά να διαχειριστούν την χρονιά που πέρασε. Όμως ένα από αυτά πραγματικά ξεχωρίζει καθώς κατάφεραν να δώσουν χέρι βοήθειας σε μια συμπολίτισσά μας αλλάζοντάς της την ζωή.

Πρόκειται για μια 40χρονη Λαρισαία στα μέσα του 2018 έχασε την δουλειά της. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς χτύπησε την πόρτα των Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητώντας στέγη.

Η οικογένειά της δεν μπορούσε να την βοηθήσει. Της δόθηκε στέγη, υποστηρίχθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τρόφιμα, εντάχθηκε στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου, βοηθήθηκε από το Κοινωνικό Οδοντιατρείο και το Δημοτικό Πολυιατρείο.

Όπως επισημαίνει το Larissanet, είχε κάποια προβλήματα υγείας και ακολούθως καλύφθηκε με φάρμακα τα οποία ήταν απαραίτητα. Χρησιμοποίησε χώρο για φιλοξενία σε περιόδους ακραίων θερμοκρασιών.

Αφού εξασφαλίστηκε σε ότι είχε ανάγκη αποφάσισε να διαβάσει και να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις τον περασμένο Ιούνιο.

Οι υπηρεσίες ήταν εκεί σε αυτή της την προσπάθεια ενισχύοντάς την με σχολικό υλικό που της ήταν απαραίτητο για να κάνει το όνειρο της ζωής της, πραγματικότητα. Διάβασε έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Πανεπιστήμιο, σε Σχολή θεωρητικής κατεύθυνσης, σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Πρόσφατα μετακόμισε εκεί για να αρχίσει να παρακολουθεί τα μαθήματα.

ΠΗΓΗ: LARISSANET

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->