Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Σταϊκούρας: Θα διορθώσουμε τις αδικίες με αύξηση του κονδυλίου

Κοινωνικό μέρισμα 2019 : Για αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες αδικίες μίλησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε, επίσης, ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά ενώ το πώς ακριβώς θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Το τηλέφωνο για την ενημέρωση των δικαιούχων

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κύμα» αιτήσεων – Ανοίγει η πλατφόρμα παραπόνων

Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε επίσης ότι το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πως ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Για να πάρεις "κοινωνικό μέρισμα" στο ελλαδιστάν, πρέπει να είσαι γύφτος ή πακιστανός, λαθροεισβολέας δηλαδή....
Γνωρίζω οικογενειάρχη με 5 (ΠΕΝΤΕ) παιδιά με πολύ χαμηλό εισόδημα που δεν του το δώσανε, όπως δεν το έδωσαν σε ανάπηρο με 87% αναπηρία...
Κοπρίτες...

Γιώργοςείπε...

Ντροποι είμαι ΑΜΕΑ δεν μου δίνουν το μέρισμα και δεν εξηγούν το λόγο.με 67%αναπηρια ιαχή η 7 χρόνια φορολογική δήλωση για εμάς τα ΑΜΕΑ?εγώ είμαι άνεργος εδώ και 7 χρόνια πρέπει να καταργηθεί η εφτά ετών φορολογική δήλωση.τι κόλπα είναι αυτα για να μην δώσουν το μέρισμα

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications