Σουηδική πόλη απαγόρευσε τις μουσουλμανικές μαντήλες!!

Το Μετριοπαθές Κόμμα, το εθνικιστικό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» και ένα τοπικό κόμμα της πόλης Σκάραπ στη Σουηδία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να απαγορεύσουν τα μουσουλμανικά καλύμματα κεφαλής στην συγκεκριμένη σουηδική πόλη και στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της περιοχής.

Η απαγόρευση αφορά μαντήλες, μπούργκες και όλα τα άλλα υφάσματα κεφαλής που έχουν το σκοπό να κρύβουν το πρόσωπο και ισχύει τόσο για μαθητές και προσωπικό.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς Δημοκράτες, η συμμαχία κατόρθωσε να περάσει το νόμο με 22 ψήφους έναντι 19, έπειτα από μια σκληρή αντιπαράθεση, πλειοψηφώντας έναντι των Φιλελεύθερων και της «κόκκινης-πράσινης» συμμαχίας.

Προηγουμένων, οι δημοτικές αρχές είχαν εκδώσει ανακοίνωση όπου αναφερόταν ότι μια τέτοια απαγόρευση «δεν ήταν πιθανή».

«Αυτό το ζήτημα είναι θέμα πολύ περισσότερων από απλά την επιλογή των ρούχων. Είναι ζήτημα ισότητας των δύο φύλων και τι αρχές θα πρέπει να έχουν στο δήμο του Σκάραπ και στα σχολεία του. Το μήνυμα με την αποδοχή αυτού του νόμου είναι το ακόλουθο: Αυτό είναι, ισότητα που εφαρμόζεται», έγραψαν οι εθνικιστές «Σουηδοί Δημοκράτες» στο λογαριασμό τους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Μεταξύ άλλων, η διάταξη αναφέρει: «Όταν ένας μετανάστης έρχεται στη Σουηδία, πρέπει να ισχύουν οι σουηδικές αρχές και στη Σουηδία ισχύει η ισότητα. Ανεξαρτήτως από ποια ήταν η κατάσταση στην πρώην πατρίδα των μεταναστών».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications