Καλικάντζαροι στο Αίγιο προκαλούν την οργή κατοίκων: Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός -video

Καλικάντζαροι τοποθετήθηκαν στο Αίγιο, στο πλαίσιο του στολισμού για τα Χριστούγεννα, γεγονός που προκάλεσε την οργή κατοίκων οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Την οργή κατοίκων στο Αίγιο έχει προκαλέσει η απόφαση να τοποθετηθούν καλικάντζαροι στο κέντρο της πόλης για χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Το Σαββατοκύριακο, κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την απόφαση, κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν: «να πάρει πίσω ο δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς καλικάντζαρους».

«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία», έγραφε, επίσης, το πανό, όπως φαίνεται από βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Τις αντιδράσεις φούντωσε η κίνηση να τοποθετηθεί ο Άγιος Βασίλης σε κάδο ανακύκλωσης στο πλαίσιο καμπάνιας του δήμου για την διαχείριση των σκουπιδιών, όπως μεταδίδει το patrasevents.gr. Αυτοί που αντέδρασαν έκαναν λόγο για τον εξευτελισμό ενός Αγίου που στη συνείδηση των παιδιών.

Όσον αφορά τους καλικάντζαρους, όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο, έχουν τοποθετηθεί χέρι - χέρι και χορεύουν σε ένα κύκλο, γύρω από ένα μεγάλο δέντρο. Ο κορμός έχει μια κουφάλα, πιθανότατα στο ρόλο φάτνης, ενώ πάνω έχει μια στρογγυλή σφαίρα.

Οργή κατοίκων για τους καλικάντζαρους στο Αίγιο Εξαγριωμένοι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία αναφέρθηκαν στον χριστιανικό χαρακτήρα των γιορτών, ενώ καταφέρθηκαν και εναντίον μεταναστών.

«Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους και τον Ιωσήφ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικαντζάρους», λέει ένας άνδρας.

Μια γυναίκα καλεί τον δήμαρχο να βγάλει τους καλικάντζαρους. «Αν είναι άθεος, να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», φωνάζει.

Άλλος πάλι σχολίασε και τον στολισμό στην Αθήνα με τα μπλε φώτα στη Βασ. Σοφίας που επίσης προκάλεσαν αντιδράσεις. «Για τα Χριστούγεννα θέλουμε φάτνη, Χριστό, καμπανίτσες. Θα αλλάξουμε τον σταυρό με γραμμές; Με έξι γραμμές;», είπε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications