Επίθεση πειρατών σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν : Απήχθησαν πέντε Έλληνες ναυτικοί

Νέο περιστατικό πειρατείας σε ελληνικό τάνκερ σημειώθηκε στο Καμερούν. Απήχθησαν πέντε Έλληνες ναυτικοί, ενώ τραυματίστηκε ακόμη ένας. Συναγερμός σε ΥΠΕΞ και ΥΝΑΝΠ.

Ένοπλη επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι «Limboh» του Καμερούν, με τους δράστες να προχωρούν στην απαγωγή οκτώ ναυτικών, εκ των οποίων οι πέντε Έλληνες υπήκοοι.

Το ελληνικό τάνκερ, όταν δέχθηκε την επίθεση, βρισκόταν αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι.

Πέραν των πέντε Ελλήνων απαχθέντων, οι δράστες προέβησαν στην απαγωγή ακόμη δύο Φιλιππινέζων και ενός ουκρανού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πειρατείας, τραυματίστηκε και ένας Έλληνας ναυτικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, οι πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον των ανδρών ασφαλείας του πλοίου, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να εξοστρακιστεί και να τραυματίσει τον Έλληνα υπήκοο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα, για το συμβάν ενημερώθηκε σε πρώτο χρόνο και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα και στις αρχές Νοεμβρίου, όταν πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ «Elka Aristotle», στο Τόγκο, απαγώγοντας τέσσερις ναυτικούς, εκ των οποίων και έναν 20χρονο Έλληνα.

Κατόπιν πολυήμερης ομηρίας, οι δράστες άφησαν ελεύθερους τους ναυτικούς, με τον νεαρό Έλληνα να επιστρέφει στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications