Ελληνας εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, για την δολοφονία Κατσίφα, σε βάρος Αλβανών αστυνομικών

Ηχηρή δικαίωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από την ελληνική Δικαιοσύνη, που άσκησε ποινική δίωξη, για τη δολοφονία του, κατά των Αλβανών αστυνομικών, οι οποίοι τον εκτέλεσαν στην βουνοπλαγιά του χωριού Βουλιαράτες, λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στο φύλλο της 30.11.2019 και στη στήλη “Η ΕΝΟΧΟΣ”: “Δεκατρείς μήνες μετά από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας, στην βουνοπλαγιά του χωριού Βουλιαράτες, λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018, η ελληνική Δικαιοσύνη δικαιώνει τους γονείς του 35χρονου, που ζούν με τα “ΓΙΑΤΙ”!

O προιστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Κώστας Σιμτζόγλου, άσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, εναντίον των Αλβανών αστυνομικών, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα, παρά το γεγονός ότι, οι Αλβανικές Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές κωφεύουν και κωλυσιεργούν στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα, γιά τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σιμιτζόγλου, ο οποίος είχε επιφορτιστεί από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη,να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό, που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Η ποινική δίωξη είναι in rem, στρέφεται δηλαδή κατά παντός υπευθύνου, καθώς οι Αλβανικές Αρχές, δεν έχουν δώσει στοιχεία, για το ποιοί από τους αστυνομικούς τους, πατήσαν τη σκανδάλη, που έκοψε το νήμα της ζωής του 35χρονου.

Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, που θα προσπαθήσει, να προσωποποιήσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Παράλληλα θα ζητηθεί η σύλληψη και η έκδοση των αστυνομικών, που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κατσίφα, προκειμένου, να δικαστούν στην Ελλάδα. Ενα μήνα πριν, με επιστολή τους, στον βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ιωάννης και η Βασιλεία, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ασκήσει πιέσεις προς την αλβανική πλευρά προκειμένου, να εκδοθεί το πόρισμα, για τα ακριβή αίτια, που οδήγησαν στη δολοφονία του γιου τους”.

Στην ίδια στήλη αναφέρεται, με τίτλο: “ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ..”, ότι, “ασκήθηκε ποινική δίωξη εξπρές από την αλβανική Εισαγγελία σε βάρος της 67χρονης Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για τις δηλώσεις της στο ετήσιο μνημόσυνο του γιου της, στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες. Η μητέρα του 35χρονου διώκεται, για το αδίκημα της υποκίνησης βίας και διεθνικού μίσους. ΟΤΑΝ 13 μήνες μετά, δεν έχει δοθεί από τους Αλβανούς, ούτε… λέξη από το πόρισμα, γιά τη δολοφονία του παιδιού της! ΑΝΤΙΘΕΤΑ , ο εισαγγελέας Τιράνων, αμέσως μετά τη δολοφονία Κατσίφα, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του, για απόπειρα ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!…”.

Ενώ από απόσπασμα της κατάθεσης του πατέρα Κατσίφα, που δημοσιεύεται στην ίδια σελίδα των “Παραπολιτικών”, με τίτλο “O ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ”, πληροφορηθήκαμε ότι, στην κατάθεση του, στον έλληνα εισαγγελέα ο πατέρας του Κατσίφα, είχε πεί;

“Στις 28. 10. 2018, ώρα 20.50 στο σπιτι μας μπηκαν περιπου 20 αστυνομικοι, οι οποίοι άνοιγαν ντουλάπες και συρτάρια και μας ρωταγαν, πού κρύβουμε τον Κώστα, ενώ έξω απο το σπιτι αλλοι αστυνομικοί το ειχαν κυκλωσει. Εμεις ζητουσαμε διαρκώς την παρουσία εισαγγελεα. Μετα απο 30 λεπτα περιπου μας εμφάνισαν ένα άτομο ως εισαγγελεα, για το οποίο μαθαμε απο δημοσιογράφους της Αλβανίας ότι, δεν ηταν εισαγγελέας, αλλά Αλβανός αστυνομικός!

dikografies

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications