Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας: Πού ήταν μεγαλύτερη η βουτιά του υδράργυρου - Ο καιρός τη Δευτέρα

Η θερμοκρασία διολίσθησε κατά σχεδόν 10 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές στα βόρεια της χώρας, σε σύγκριση με το Σάββατο. Πώς θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα.

Αισθητή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή, κυρίως στα βόρεια της χώρας, όπου ο υδράργυρος διολίσθησε κατά περίπου 10 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Στα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας πάντως η θερμοκρασία δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, αλλά και τη Θράκη, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και εννέα βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά η θερμοκρασία διολίσθησε κατά επτά έως οκτώ βαθμούς.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Βαρικό Φλώρινας (-4,2 βαθμούς) και στο Νευροκόπι (-3,7).

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 6, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 11, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 4 έως 16, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά από 3 έως 13, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στο Ιόνιο από 11 έως 16, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 8 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 15 (στα Δωδεκάνησα έως 17) και στην Κρήτη από 12 έως 17.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και δεν αποκλείεται να βρέξει το πρωί στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications