Τσελέντης: «Η περιοχή μεταξύ Κυθήρων & Κρήτης μπορεί να δώσει σεισμούς & 7 ρίχτερ»

>Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Τι δήλωσε χθες ο Γ. Παπαδόπουλος

«Το επόμενο διάστημα πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρως» τόνισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος λίγες ώρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα».

Τι δήλωσε ο Άκης Τσελέντης

Ο κύριος Άκης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA αποκάλυψε ότι η περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης είναι υπο στενή παρακολούθηση από την επιστημονική κοινότητα, ενώ όπως είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει πάρει 25 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ετοιμάζει συγκεκριμένο κέντρο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας σε αυτό το ρήγμα.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσο μεγάλους σεισμούς μπορεί να δώσει η περιοχή ο καθηγητής κ. Τσελέντης ήταν ξεκάθαρος:

«Ναι μπορεί στα επόμενα χρόνια να δώσει σεισμούς μέχρι και 7 ρίχτερ… επειδή είναι πολύ μεγάλους βάθους το ρήγμα δεν έχει μετασεισμούς… υπάρχει ένα κενό εδω μέσα που μας προβληματίζει πάρα πολύ».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications