Τι αποκαλύπτει η Βελγίδα καλλονή για τη φωτιά στη μαρίνα Γλυφάδας: «Σώθηκα από θαύμα»

Τον χάρο με τα μάτια της είδε Βελγίδα καλλονή που βρίσκονταν σε θαλαμηγό που έπιασε φωτιά στη Γλυφάδα, καθώς παραλίγο να καεί ζωντανή.

Την Πέμπτη, στις δυο θαλαμηγούς που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά στη μαρίνα Γλυφάδας, βρίσκονταν και πέντε καλλονές, εκ των οποίων η μια κινδύνεψε να χάσει ακόμη και τη ζωή της, καθώς την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, εχθές περίπου στις 07.25, εκείνη βρισκόταν μέσα στη καμπίνα του σκάφους και κοιμόταν.

Η νεαρή Βελγίδα είχε ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα από Σόφια, την προηγούμενη κιόλας μέρα, με σκοπό να διανυκτερεύσει στη μαρίνα της Γλυφάδας σε επαγγελματικό σκάφος αναψυχής που έφερε ελληνική σημαία. Όπως είπε στην κατάθεση της στους Λιμενικούς η 22χρονη, την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη μίνι κρουαζιέρα στα νησιά του Σαρωνικού μαζί με τον πλοιοκτήτη του σκάφους και πως αυτός ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης της στην Ελλάδα.

Οι Λιμενικοί εκτιμούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το σκάφος που βρισκόταν η 22χρονη Βελγίδα, η οποία δεν αντελήφθη ούτε τους καπνούς, ούτε τις φλόγες διότι εκείνη την ώρα κοιμόταν στη καμπίνα. « Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Κοιμόμουν και δεν κατάλαβα το παραμικρό» θα πει. Μάλιστα όπως είπε και στις Λιμενικές Αρχές, εάν δεν ήταν ο καπετάνιος από παραπλέον σκάφος να την ειδοποιήσει φωνάζοντας της να βγει γρήγορα έξω, χτυπώντας ταυτόχρονα το σκάφος, ίσως να μην κατάφερνε να σωθεί.

Η νεαρή Βελγίδα προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας, όμως μπροστά της αντίκρισε φλόγες και πυκνούς καπνούς.«Άκουσα κόσμο να ουρλιάζει και τότε ξύπνησα και είδα τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα.

Τρόμαξε αλλά αντέδρασε ακαριαία, βρίσκοντας τρόπο διαφυγής από το τζαμένιο παράθυρο στην οροφή της καμπίνας.Βγαίνοντας έξω και αντικρίζοντας τον πύρινο εφιάλτη, δεν είχε περιθώριο δεύτερης σκέψης και έτσι ενστικτωδώς βούτηξε στο νερό για να σωθεί.

«Όλα έγιναν γρήγορα. Βγήκα από το παράθυρο της καμπινας Και αμέσως πηδηξα στο νερό για να σωθώ», ανέφερε σοκαρισμένη η νεαρή Βελγίδα.Κολύμπησε απόσταση 50 μέτρων μέχρι να προσεγγίσει το φυλάκιο του Λιμενικού προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, ούσα σε κατάσταση σοκ, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι Λιμενικοί που την περισυνέλλεξαν και τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, σε διπλανό σκάφος επέβαινε ένας επιχειρηματίας μαζί με κάποιες άλλες αιθέριες υπάρξεις, αλλά τα ονόματα τους, άγνωστο γιατί, δεν δηλώθηκαν επίσημα στις Λιμενικές Αρχές.

Συνολικά τα εμπλεκόμενα σκάφη στο περιστατικό είναι πέντε. Δυο υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, σε ένα τρίτο εντοπίστηκαν εκτεταμένες ζημιές και στα άλλα δυο μικρότερες υλικές ζημιές. Η προανάκριση συνεχίζεται και αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications