Θύμωσε και αυτοτραυματίστηκε η 19χρονη στην απόφαση του δικαστηρίου

Συναισθηματικά φορτισμένη εμφανίστηκε η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία δικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου κατηγορείται για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς.

Συγκεκριμένα, στη δικάσιμο της Πέμπτης (28/11) ο δικαστής απορρίπτοντας τον ισχυρισμό των συνηγόρων της κατηγορουμένης ότι η κατάθεσή της στις 28 Ιουλίου ήταν προϊόν πίεσης από πλευράς της κυπριακής αστυνομίας, απεφάνθη ότι αυτό είναι ατεκμηρίωτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, ακούγοντας την απόφαση του δικαστή με τη βοήθεια διερμηνέα, η νεαρή γυναίκα εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένη, ενώ έτριβε το χέρι της με τόση μανία που το μάτωσε.

Όπως είπε, έχοντας υπόψη και τη σύγχυση που παρατηρείται στη μαρτυρία της γενικότερα, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, με απλή ανάγνωση των πρακτικών μπορεί να επιβεβαιωθεί, η «εκδοχή της κατηγορούμενης παραμένει ουσιαστικά χωρίς υπόβαθρο ή και δεν πείθει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Για τη μάρτυρα υπεράσπισης, Δρα Christine Tizzard, ο δικαστής είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αναφορά της σε τραυματικό επεισόδιο συνεπεία ατυχήματος με το άλογο. Είπε, επίσης, ότι το γεγονός πως η μάρτυρας θεωρεί δεδομένα τα όσα της είπε η κατηγορούμενη, χωρίς να έχει λόγο να τα αμφισβητήσει, είναι σαφές ότι «συνεπάγεται ένα προβληματικό υπόβαθρο για την διάγνωσή της».

Για τον μάρτυρα Andrea Nini, Εγκληματολόγο και Δικανικό Γλωσσολόγο, καθηγητή γλωσσολογίας και αγγλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος κλήθηκε από τους δικηγόρους της κατηγορουμένης να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσον η κατάθεση ανάκλησης της 19χρονης συντάχθηκε από την ίδια, ο Δικαστής είπε ότι η αναφορά του για μη ύπαρξη συγκριτικών στοιχείων «δείχνει την μη καθαρότητα της εκδοχής του».

Για τους μάρτυρες της Κατηγορούσας Αρχής, ο Δικαστής Παπαθανασίου είπε ότι ο Λοχίας Μάριος Χρίστου, επικεφαλής των ανακρίσεων στην καταγγελία για ομαδικό βιασμό της κατηγορούμενης εξήγησε λεπτομερώς πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να ανακρίνει την κατηγορούμενη και δεν εντοπίζει στην μαρτυρία του τίποτα το μεμπτό ή επιλήψιμο που να αφήνει σκιές σε ό,τι αφορά τις ενέργειές του ως ανακριτού της υπόθεσης ή τον τρόπο λήψης της εν λόγω κατάθεσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η οικογένεια κατάφερε να μαζέψει μέσω του gofundme.com για τα νομικά έξοδα μέχρι αυτή τη στιγμή £44,000 ενώ ο στόχος τους είναι τα £80,000.

Με πληροφορίες από: sigmalive.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications