«Θα νιώθεις σαν τον Χαλκ»: Πόσοι θα επιλέξουν αυτό το «δώρο»; ΒΙΝΤΕΟ στα ελληνικά που «τρομάζει»

«Ο άνθρωπος οφείλει να μετέρχεται όλης της διαθέσιμης τεχνολογίας για να κάνει το σώμα και το μυαλό του να λειτουργούν κατά τον καλύτερο τρόπο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ www.el.gr

Αυτό υποστηρίζουν οι βιοχάκερς που πραγματοποίησαν το συνέδριό τους στο Ελσίνκι το περασμένο σαββατοκύριακο, όπως μεταδίδει το euronews.

Οι περισσότεροι, μεταδίδει το euronews, ερμηνεύουν τον όρο «βιοχάκινγκ» ως μια υποδόρια εισαγωγή μικροτσίπ. Όμως στο συνέδριό τους, οι βιοχάκερς μιλούν για ένα δαχτυλίδι που πραγματοποιεί μετρήσεις.

Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Μέχρι στιγμής δίνουν:
- Το μικροτσίπ/βιοτσίπ, το οποίο είναι σε θέση να αποτελέσει μέσο ψηφιακών συναλλαγών αλλά και σημείο αναγνώρισης του πολίτη από την όποια εξουσία
- Τα εμφυτεύματα που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων
- Την δικτύωση του εγκεφάλου κάθε ανθρώπου σε ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο σε στυλ Μάτριξ με δυνατότητες ακόμα και συμμετοχής σε μία εικονική πραγματικότητα, σε ένα ιντερνέτ σκέψεων, όπως το ονομάζει το RT, ίσως μάλιστα σε έναν… δικό του κόσμο.

Εν προκειμένω, προφανώς, έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο. Ο βιοχάκερ Ράμσεϊ Μόργκαν δοκιμάζει μια συσκευή που προσφέρει στο σώμα συνθήκες, τις οποίες θα έβρισκε μόνο σε μεγάλο υψόμετρο. Όπως λέει, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του euronews, «νιώθω απίστευτα, πνευματικά και γνωστικά, σαν φιλόσοφος. Κάθε πρωί που ξυπνώ, αισθάνομαι σαν τον Χαλκ».

Το κίνημα των βιοχάκερς επιδιώκει να καταστήσει τον εαυτό του πιο προσβάσιμο στον κόσμο, να διαφημιστεί δηλαδή.
Σύμφωνα με τον Εσθονό βιοχάκερ Σίιμ Λαντ, «μπορεί να είναι απλά διατροφή και δίαιτα, να κάνεις ένα ατμόλουτρο, μπορείς να κάνεις διαλογισμό, να εισάγεις βλαστοκύτταρα στον οργανισμό σου ή κάτι τέτοιο. Όλα αυτά είναι παραδείγματα βιοχάκινγκ. Αλλάζεις τη φυσιολογία σου για να πετύχεις έναν συγκεκριμένο σκοπό».

Κι αν κάποιοι δεν κοιμούνται αρκετά, οι βιοχάκερς λένε πως υπάρχει μια τεχνολογία δονήσεων που μπορεί να βοηθήσει.
Τα πάντα στην διάθεση των ανθρώπων; Όλα αυτά όμως που θα βάζουν μέσα τους θα είναι παντελώς ακίνδυνα;
Ο απεσταλμένος του euronews Τζακ Πάροκ δοκίμασε τον νευρώνα Βιλάιτ. Πρόκειται για μια συσκευή φωτοβιοδιαμόρφωσης με έναν εφαρμοστή που μπαίνει στο ρουθούνι κι ένα δεύτερο κομμάτι που πάει στο κεφάλι. Οι ακτίνες του φωτός προσελκύονται στο κεφάλι και στην μύτη για να αυξήσουν το οξυγόνο στο αίμα και μαζί τις επιδόσεις και το αίσθημα ευτυχίας.

«Τεχνολογική μαστούρα», θα έλεγαν άνθρωποι της «πιάτσας».
Η ιατρική κοινότητα παραμένει συγκρατημένη και υπάρχουν ανησυχίες όλα όσα προωθούν συγκεκριμένες οι εταιρίες, οι οποίες, όπως, με την σειρά τους εμφανίζονται καθησυχαστικές.

Ποιόν να πιστέψουμε λοιπόν;
Ένα είναι το σίγουρο: Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του ανθρώπινου οργανισμού. Το ερώτημα που αβίαστα τίθεται είναι ποιοι θα διαχειρίζονται τελικά τα μέσα που θα την πραγματοποιούν και για ποιόν σκοπό;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications